Убио шест људи

Нови детаљ масакра у старачком дому у Дарувару

  • Извор: Телеграф
  • 23.07.2024. 07:58

Крешимир П. (51) дошао је у понедјељак нешто иза 10.00 сати у Дом за старије и немоћне особе Вианеу у Мажуранићевој улици у Дарувару како би платио рачун за услуге смјештаја за своју мајку која је у том дому већ десетак година.

Дошао је у двориште дома и након краћег разговора с власницом дома Аном Ивандекић, прво убио своју мајку и његоватеља Дамира Ф. Да трагедија буде већа, млади његоватељ јуче уопште није требало да ради, али је ипак дошао на посао умјесто колегинице која је на мору.

"Кренуо је равно ходником и пуцао из Цолта. Имао је осам метака и све их је испуцао у људе који су се нашли испред њега. Убио је три старице на лицу мјеста, а једна је касније преминула у болници у Вировитици. Зет од власнице и једна медицинска сестра завукли су се прво под кревет, а када су почели бјежати кроз прозор, погодио је и њега. Крви је било по плафону, зидовима, прави покољ. Престрашно", рекао је за "Мојпортал" један Даруварчанин.

Откривен мотив убице из Дарувара?

Откривен мотив убице из Дарувара?

Убица је након масакра отишао у "Даруварац", ставио пиштољ на сто и рекао конобарици: "Сад сам убио осам људи". Након херојске реакције конобарице, која је гостима рекла да оду из кафића и након тога позвала полицију, убица је ухапшен.

Кориснице у шоку

Седморо рањених особа превезено је по оближњим болницама, али једна од њих је, нажалост, током дана подлегла тешким повредама. Преживјеле кориснице дома су у стању потпуног шока превезене у даруварски Ветерански центар гдје им је пружена сва могућа љекарска помоћ.

Према ономе што је медиј до сада успио да сазна, мотив овог невиђеног злочина, који је потресао не само Дарувар, већ и цијелу Хрватску, највјероватније је био новац. Наиме, овај пензионисани војни полицајац имао је пензију око 780 евра, његова је мајка такође примала пензију, али како њена пензија није била довољна за смјештај у дому, он је морао надоплаћивати остатак.

Власница дома Ана Ивандекић наводно га је ових дана звала како би га подсјетила да није платио дом за своју мајку који је требао да плати још почетком мјесеца.

"То му никако није пријало јер је вјероватно већ потрошио пензију на алкохол. Сваки дан је сједио пред том продавницом у Доњем Дарувару и пио. Сви су знали да има пиштољ и да га држи под јастуком и нико ништа није предузео. Чуо сам да је и продавачици у продавници ставио пиштољ у уста. Али, не знам је ли она то пријавила полицији. Ево, чули сте како је тог свог познаника прије мјесец дана изударао пивском флашом по глави. Човјек је завршио у болници с тешким повредама. Ето, такав је био", рекао је један огорчени Даруварчанин.

Расте број жртава масакра у старачком дому

Расте број жртава масакра у старачком дому

Какав су однос имали убица и његова мајка, сада зна само он. У дом је долазио само да плати рачун, она га је наводно често звала на мобилни да га чује и евентуално замоли да јој донесе нешто од ствари. Али, њему је то, наводно, страшно ишло на живце па јој најчешће не би донио ништа.

"Углавном, мајка се с њим борила да јој уопште дође. И јуче је дошао и убио је", рекла је радница у дому.

Крешимир П. био је војни полицајац до 30. јуна 2016. године када је на властити захтјев часно отпуштен из службе. Мајка је прије десетак година завршила у дому након тешког можданог удара, а Крешимир је након пензионисања проводио дане испред локалног дућана у Доњем Дарувару и пио.

"Кад-тад се ово морало догодити јер алкохол је зло. Поготово за онога који још пије таблете за живце. Ево што је њему та комбинација направила од мозга. Настрадали су невини људи. Људи моји, па он је убијао бакице од 80, 90 година које немоћне леже у кревету. Стварно нису заслужиле такав крај", кажу саговорници за "Мојпортал", а преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.