"Odvezao sam ga na posao, a sad mu biram sanduk"

Еmotivna ispovijest oca ubijenog medicinskog tehničara (36) u staračkom domu

  • Izvor: 24sata.hr
  • 23.07.2024. 18:46

Krešimir Pahoki (53) upao je juče u starački dom i ubio šestoro ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara koji je radio u domu.

Njegov otac potpuno je utučen.

- On je bio dvije nedjelje na godišnjem i ujutru je trebalo da počne da radi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu poslije godišnjeg odmora, čovek koji ni mrava nije zgazio, vjerujte - kroz suze je novinarima 24sata.hr rekao otac Damira Fijale (36).

On je bio medicinski tehničar i radnik Doma za starije i nemoćne u Daruvaru. Njega je u krvavom pohodu hicima iz pištolja, s još petoro korisnika, ubio bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51). Među žrtvama masakra je i majka ubice A. P.

Novi detalj masakra u staračkom domu u Daruvaru

Novi detalj masakra u staračkom domu u Daruvaru

- Nije se ženio ni imao djece. Ima brata, on je neurohirurg koji živi u Bjelovaru. Šta da vam kažem, supruga je u potpunom šoku - rekao je Damirov otac.

Kratko je samo dodao da je sina odvezao na posao, a sad mora da mu bira sanduk.

Za Damira u Daruvaru svi imaju samo riječi hvale. Kažu kako je bio istinski dobar dečko, spreman da pomogne drugima.

- Jako mi je žao zbog njega. Nije ovo trebalo da mu se dogodi - u suzama je rekla Daruvarčanka koja je poznavala ubijenog.

- Bio je jako dobar dečko, odličan i brižan. Brat mu je doktor, tata i mama su divni ljudi. Cijela porodica je za poželjeti ih za prijatelje i komšije. Zašto oni, kako je on iz svoje dobrote postao meta, to nikad neću shvatiti. Zlo je juče pobijedilo. Ovo je velika tragedija i neka se zna da je poginuo jedan od najboljih ljudi u našem gradu. Poginule su nemoćne sobe koje nisu nikome ništa skrivile. Damira i svih žrtava se svi moramo sjećati, a ubica zaslužuje da se zaboravi, monstrum - dodaju Damirovi poznanici.

Raste broj žrtava masakra u staračkom domu

Raste broj žrtava masakra u staračkom domu

U domu u kom se dogodila tragedija juče nisu željeli da razgovaraju s novinarima.

- Nema nikoga od šefova ko bi mogao da vam da izjavu - još pod utiskom događaja kratko su rekle radnice dok su u kombi spremali dušeke i druge stvari za 13 korisnika privremeno smještenih u Veteranskom centru u Daruvaru.

Tek u jednom trenutku se ispred doma pojavila kćerka vlasnice Marija I. koja je samo dodala kako im je prioritet da se pobrinu za preživjele. Među radnicima je bila i radnica s kojom se Damir zamijenio za smjenu.

Naime, on u trenutku pucnjave nije ni trebalo da bude na radnom mjestu.

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

Ovo je osumnjičeni za masakr u staračkom domu: Počastio cijeli kafić pa rekao da ide ''nešto da obavi''

- Nisam spavala cijelu noć, ne mogu - dobacila je kroz suze.

Podsjetimo, Krešimir je u ponedjeljak nešto poslije 10 sati došao u starački dom, navodno kako bi podmirio dug za smještaj majke, a zatim je počeo da puca. Neki radnici su se sakrili ispod kreveta i uspjeli da pobjegnu kroz prozor, međutim Damir nije bio te sreće.

Njegova porodica uništena je zbog ove tragedije. Do smrti Damir je sa roditeljima živio u porodičnoj kući.

Pratite nas i putem Vibera