Црна Гора

118 читуља за убијеног Васка: Снајпером га погодио професионални убица

  • Извор: Мондо.рс
  • 30.09.2024. 22:38

Од ликвидираног Васка Љешковића опростили су се пријатељи, рођаци, чланови клана, али и супруга. "Убили су ми те кукавички, у кући, њима како доликује и једино како су могли прићи лаву као што си ти."

Овим ријечима се од Васка Љешковића (37) високорангираног припадника шкаљарског клана који је ликвидиран у петак поподне на Цетињу, опростила његова супруга. Поред ње, од Љешковића су се опростили бројни пријатељи, кумови и особе које се доводе у везу са шкаљарским кланом, а само у једним црногорским новинама за њега је освануло 118 читуља.

Професионални снајпериста

Подсјетимо, професионални убица, за којим црногорска полиција и даље трага, пуцао је са велике удаљености и погодио "шкаљарца" директно у срце док је ручао у дворишту своје куће опасане високим зидинама. Сумња се да је Љешковић још једна у низу жртава у рату два завађена которска клана, кавачког и шкаљарског.

Ураган ''Хелен'' однио око 600 живота

Ураган ''Хелен'' однио око 600 живота

"Радо моја најмилија, не постоје ријечи које могу описати ову тугу и бол. Кроз живот си ишао часно и поштено, био човјек и муж за примјер, оставио ми да се поносим што сам твоја жена. Били смо двије душе и једно тијело, док живим ја, живиш и ти у мени. Чекај ме на неком другом мјесту гдје ћемо ову нашу највећу љубав наставити, баш онамо гдје смо стали. Убили су ми те кукавички, у кући, њима како доликује и једино како су могли прићи лаву као што си ти. Воли те твоја жена заувијек највише, Радо мој", пише у читуљи коју је потписала супруга "шкаљарца", док су његови родитељи написали:

"Сине наш, љепото наша, како да се помиримо са овим болом. Био си наша срећа, радост, наш понос. Велики људи као ти никад не умиру. Оставио си нам твоју Марију, а ми ти обећавамо да ћемо је пазити и вољети. Почивај у миру, анђеле наш."

Ковачевић: Додик ће до краја мандата као слободан човјек да изражава национално и државно јединство

Ковачевић: Додик ће до краја мандата као слободан човјек да изражава национално и државно јединство

Велелепна вила опасана зидинама и покривена видео-надзором није успјела да сачува "шкаљарца" који је годинама био мета супраничког клана. Његов први комшија био је Горан Радоман, прва жртва рата которских кланова који је убијен у фебруару 2015, иначе, само два мјесеца након нестанка товара кокаина из стана у Валенсији. Колико су били велики пријатељи и комшије показао је и његов брат Владан Радоман који потписује једну од читуља.

Израелска војска ушла у Либан

Израелска војска ушла у Либан

"Брате мој! Недостајаћеш за све што долази и што без твог присуства неће бити потпуно. Оставио си за собом жал који неће утихнути, али ће пламен твоје енергије и људскости пркосно буктети и осветљавати нам пут! Почивај у миру", пише у читуљи.

Нудили 50.000 за главу

Од убијеног Љешковића опростио се и Танасије Јовановић, који је и сам био на мети. Јовановић је, подсјетимо, 20. јуна тешко повријеђен када је активиран експлозив закачен на дрво поред блиндираног аутомобила "шкаљараца" Драгана Рогановића (36) и Петра Калуђеровића (20) који су тада убијени.

Станивуковићево рјешење: Вртић на градилишту и под закупом

Станивуковићево рјешење: Вртић на градилишту и под закупом

Иначе, убијени Цетињанин био је тема разговора припадника кавачког клана, а једна од Скај преписки испливала је у јавност. У порукама се наводи "да би кавчани Љешковићу очи извадили", а за његову главу својевремено су нудили 50.000 евра.

Боле ране

У неколико опроштаја од убијеног наводи се "да ране које им је нанио боле, али да ће их осветити".

"Брате мој, ту си док постојимо, ту као увек што си био, ту гдје треба. Боле ове ране, боле сузе и душа твоја братска. Пркосићемо им осмјехом и оном нашом вољом која им је недостижна и непрегледна. Волимо те и чувамо у нашим срцима заувек. Куме наш, вило наша... Што нас рани? Што нам направи?", пише између осталог у једној од читуља.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера