Crna Gora

118 čitulja za ubijenog Vaska: Snajperom ga pogodio profesionalni ubica

  • Izvor: Mondo.rs
  • 30.09.2024. 22:38

Od likvidiranog Vaska Lješkovića oprostili su se prijatelji, rođaci, članovi klana, ali i supruga. "Ubili su mi te kukavički, u kući, njima kako dolikuje i jedino kako su mogli prići lavu kao što si ti."

Ovim riječima se od Vaska Lješkovića (37) visokorangiranog pripadnika škaljarskog klana koji je likvidiran u petak popodne na Cetinju, oprostila njegova supruga. Pored nje, od Lješkovića su se oprostili brojni prijatelji, kumovi i osobe koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, a samo u jednim crnogorskim novinama za njega je osvanulo 118 čitulja.

Profesionalni snajperista

Podsjetimo, profesionalni ubica, za kojim crnogorska policija i dalje traga, pucao je sa velike udaljenosti i pogodio "škaljarca" direktno u srce dok je ručao u dvorištu svoje kuće opasane visokim zidinama. Sumnja se da je Lješković još jedna u nizu žrtava u ratu dva zavađena kotorska klana, kavačkog i škaljarskog.

Uragan ''Helen'' odnio oko 600 života

Uragan ''Helen'' odnio oko 600 života

"Rado moja najmilija, ne postoje riječi koje mogu opisati ovu tugu i bol. Kroz život si išao časno i pošteno, bio čovjek i muž za primjer, ostavio mi da se ponosim što sam tvoja žena. Bili smo dvije duše i jedno tijelo, dok živim ja, živiš i ti u meni. Čekaj me na nekom drugom mjestu gdje ćemo ovu našu najveću ljubav nastaviti, baš onamo gdje smo stali. Ubili su mi te kukavički, u kući, njima kako dolikuje i jedino kako su mogli prići lavu kao što si ti. Voli te tvoja žena zauvijek najviše, Rado moj", piše u čitulji koju je potpisala supruga "škaljarca", dok su njegovi roditelji napisali:

"Sine naš, ljepoto naša, kako da se pomirimo sa ovim bolom. Bio si naša sreća, radost, naš ponos. Veliki ljudi kao ti nikad ne umiru. Ostavio si nam tvoju Mariju, a mi ti obećavamo da ćemo je paziti i voljeti. Počivaj u miru, anđele naš."

Kovačević: Dodik će do kraja mandata kao slobodan čovjek da izražava nacionalno i državno jedinstvo

Kovačević: Dodik će do kraja mandata kao slobodan čovjek da izražava nacionalno i državno jedinstvo

Velelepna vila opasana zidinama i pokrivena video-nadzorom nije uspjela da sačuva "škaljarca" koji je godinama bio meta supraničkog klana. Njegov prvi komšija bio je Goran Radoman, prva žrtva rata kotorskih klanova koji je ubijen u februaru 2015, inače, samo dva mjeseca nakon nestanka tovara kokaina iz stana u Valensiji. Koliko su bili veliki prijatelji i komšije pokazao je i njegov brat Vladan Radoman koji potpisuje jednu od čitulja.

Izraelska vojska ušla u Liban

Izraelska vojska ušla u Liban

"Brate moj! Nedostajaćeš za sve što dolazi i što bez tvog prisustva neće biti potpuno. Ostavio si za sobom žal koji neće utihnuti, ali će plamen tvoje energije i ljudskosti prkosno bukteti i osvetljavati nam put! Počivaj u miru", piše u čitulji.

Nudili 50.000 za glavu

Od ubijenog Lješkovića oprostio se i Tanasije Jovanović, koji je i sam bio na meti. Jovanović je, podsjetimo, 20. juna teško povrijeđen kada je aktiviran eksploziv zakačen na drvo pored blindiranog automobila "škaljaraca" Dragana Roganovića (36) i Petra Kaluđerovića (20) koji su tada ubijeni.

Stanivukovićevo rješenje: Vrtić na gradilištu i pod zakupom

Stanivukovićevo rješenje: Vrtić na gradilištu i pod zakupom

Inače, ubijeni Cetinjanin bio je tema razgovora pripadnika kavačkog klana, a jedna od Skaj prepiski isplivala je u javnost. U porukama se navodi "da bi kavčani Lješkoviću oči izvadili", a za njegovu glavu svojevremeno su nudili 50.000 evra.

Bole rane

U nekoliko oproštaja od ubijenog navodi se "da rane koje im je nanio bole, ali da će ih osvetiti".

"Brate moj, tu si dok postojimo, tu kao uvek što si bio, tu gdje treba. Bole ove rane, bole suze i duša tvoja bratska. Prkosićemo im osmjehom i onom našom voljom koja im je nedostižna i nepregledna. Volimo te i čuvamo u našim srcima zauvek. Kume naš, vilo naša... Što nas rani? Što nam napravi?", piše između ostalog u jednoj od čitulja.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera