Мостар

Како је ХДЗ прошао на изборима: Прво обраћање Човића

  • Извор: Агенције
  • 06.10.2024. 23:33

Драган Човић, предсједник ХДЗ БиХ у свом првом обраћању након некомплетних прелиминарних изборних резултата казао је да ХДЗ у складу с плановима које су направили има више разлога да буде задовољан.

Казао је да ХДЗ БиХ има своје начелнике, односно, градоначелнике у Оџаку, Домаљевцу, Орашју.

"Дистрикт Брчко, ХДЗ је ту остварио пуни резултат, Усора једнако тако, у Жепчи пребројавамо још резултате, у реалној предности је представник СДА за неких 300 гласова, али не бих се ту затрчавао, мада ту постоји оно реално што смо наглашавали, странка која се отцијепила од ХДЗ БиХ сноси историјску одговорност и отприлике радила свјесно да неких 2.000 гласова скине нашем кандидату тако да знајући да немају никакве шансе ушли су у једну утакмицу надмудривања и чему ћемо посебно причати", рекао је.

У Зеници 5:0, а шта је са Сарајевом?

У Зеници 5:0, а шта је са Сарајевом?

Што се тиче средње Босне, Човић је рекао да је то Нови Травник, Витез.

"Наравно ту су остали Крешево и Кисељак, у Крешеву имамо јединог кандидата и увјерен сам када дође вријеме за то да ће то на практичан начин показати", рекао је Човић

ХДЗ БиХ је задржао позиције у Ливну и Купресу, у западној Херцеговини, то су Широки Бријег и Љубушки, Груде и Посушје.

У ХНК је ХДЗ БиХ добио начелника у Читлуку, у Чапљини градоначелницу, у Стоцу градоначелника као и начелнике у Неуму и Равном.

"Имамо врло добре резултате уз умјерену излазност у свим срединама када је у питању Мостар и гдје наравно очекујемо свог градоначелника. Постоје двије средине гдје нисмо остварили резултат који смо планирали а гдје смо јако задовољни, а то су Томиславград и на сличан начин Горњи Вакуф/ Ускопље", рекао је он.

Ковачевић: СНСД побиједио у преко 70 одсто локалних заједница

Ковачевић: СНСД побиједио у преко 70 одсто локалних заједница

Навео је да очекују нешто већи број представника у општинским и градским скупштинама те 22 или 23 начелника односно градоначелника.

Када је ријеч о Мостару Човић је рекао да очекују сличан резултат као и прије четири године. 

Огласио се Бакир Изетбеговић о изборима

Огласио се Бакир Изетбеговић о изборима


Пратите нас и путем Вибера