Локални избори

У Зеници 5:0, а шта је са Сарајевом?

  • Извор: АТВ
  • 06.10.2024. 22:56

Актуелни градоначелник Зенице Фуад Касумовић (Босанскохерцеговачка иницијатива - Фуад Касумовић) води против најозбиљнијег кандидата из Странке демократске акције (СДА) Спахије Козлића.

Касумовић, према до сада пребројаним гласовима има 17.085 гласова док Козлић има 15.001 глас.

Актуелни градоначелник Зенице се кратко огласио на Фејсбуку с поруком "5:0 Лаку ноћ".

Кандидат СДА Спахија Козлић се огласио на Фејсбуку гдје је признао пораз.

"Као прво желим да се захвалим свима вама на указаном повјерењу и да кажем да сам задовољан бројем гласова које сам освојио. Знам да ти гласови нису плаћени, нису резултат било какве уцјене нити преваре", поручио је Козлић.

Додик открио два кандидата СНСД-а за градоначелнике за сљедеће изборе

Додик открио два кандидата СНСД-а за градоначелнике за сљедеће изборе

Додао је да ће наставити радити на "промјени стања у Зеници".

"Избори су демократски и некада треба времена да идеје сазрију међу људима и да се почну реализовати. Ако ова година то није била, убијеђен сам да Зеници требају промјене и да ће оне доћи. Забрињавајуће је да је за вријеме бројања гласова на десетине бирачких мјеста у Зеници нестало струје и због свих нас тражићемо да се све околности око нестанка струје испитају", истакао је Козлић.

Остало је да се преброји још гласова, али је већ сада јасно да ће Фуад Касумовић извјесно бити нови - стари градоначелник Зенице.

Сарајево

Бењамина Карић (СДП) однијела је побједу у Општини Ново Сарајево као кандидат Тројке испред Муамера Бандића (СБиХ) којег су подржале СДА и ДФ.

Актуелни градоначелник Сарајева је према посљедњем ажурирању гласова повећала предност и сада износи близу 500 гласова разлике.

Ово је била најнеизвјеснија трка у Сарајеву с обзиром да су много раније побједе прогласили Срђан Мандић у Центру, Семир Ефендић у Новом Граду и Ирфан Ченгић у Старом Граду.

Додик: Најбољи избори у историји СНСД-а

Додик: Најбољи избори у историји СНСД-а

Кандидат за начелника Новог Сарајева Бењамина Карић захвалила се свим суграђанима.

"Нема еуфорије, идемо радити", рекла је кратко.

Елмедин Конаковић (Народ и Правда) обратио се јавности током бројања гласова на локалним изборима у Босни и Херцеговини.

Он је рекао да је ово најтежа кампања ове странке до сада, тачније најтежи избори од оснивања НиП-а због трагедије која се десила у неколико мјеста због поплава и изгубљених људских живота.

"Вечерас имамо сјајне резултате за начелнике: једну од најувјерљивијих побједа Нермина Музура (Илиџа) који је потврдио свој квалитет и да грађани знају заправо шта је политика и начелнички посао", рекао је Конаковић.

Поручио је и како имају "слатку побједу у Илијашу" гдје је побиједио Амар Доваџија. Према његовим ријечима, раније му је "измакла побједа гласовима из иностранства због фамозних врећа".

СНСД прогласио побједу Бојана Ивановића

СНСД прогласио побједу Бојана Ивановића

"Екипа у Илијашу је издржала неприродан притисак, опстали су заједно четири године без узмицања", додао је он.

Рекао је и како је Аднан Бјелић градоначелник Сребреника те Асим Аљић за градоначелника Живиница, према досадашњим резултатима.

"Честитам и кандидатима за начелнике других странака у Сарајеву, посебно Ефендићу (оп.а. Семиру) и Чомору (оп.а. Елдару) који су направили убједљиве разлике, грађани су им дали повјерење и надам се да ће они у интересу свих грађана, тако да правимо амбијент за бољи живот у БиХ", закључио је Конаковић.

Пратите нас и путем Вибера