Mostar

Kako je HDZ prošao na izborima: Prvo obraćanje Čovića

  • Izvor: Agencije
  • 06.10.2024. 23:33

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH u svom prvom obraćanju nakon nekompletnih preliminarnih izbornih rezultata kazao je da HDZ u skladu s planovima koje su napravili ima više razloga da bude zadovoljan.

Kazao je da HDZ BiH ima svoje načelnike, odnosno, gradonačelnike u Odžaku, Domaljevcu, Orašju.

"Distrikt Brčko, HDZ je tu ostvario puni rezultat, Usora jednako tako, u Žepči prebrojavamo još rezultate, u realnoj prednosti je predstavnik SDA za nekih 300 glasova, ali ne bih se tu zatrčavao, mada tu postoji ono realno što smo naglašavali, stranka koja se otcijepila od HDZ BiH snosi istorijsku odgovornost i otprilike radila svjesno da nekih 2.000 glasova skine našem kandidatu tako da znajući da nemaju nikakve šanse ušli su u jednu utakmicu nadmudrivanja i čemu ćemo posebno pričati", rekao je.

U Zenici 5:0, a šta je sa Sarajevom?

U Zenici 5:0, a šta je sa Sarajevom?

Što se tiče srednje Bosne, Čović je rekao da je to Novi Travnik, Vitez.

"Naravno tu su ostali Kreševo i Kiseljak, u Kreševu imamo jedinog kandidata i uvjeren sam kada dođe vrijeme za to da će to na praktičan način pokazati", rekao je Čović

HDZ BiH je zadržao pozicije u Livnu i Kupresu, u zapadnoj Hercegovini, to su Široki Brijeg i Ljubuški, Grude i Posušje.

U HNK je HDZ BiH dobio načelnika u Čitluku, u Čapljini gradonačelnicu, u Stocu gradonačelnika kao i načelnike u Neumu i Ravnom.

"Imamo vrlo dobre rezultate uz umjerenu izlaznost u svim sredinama kada je u pitanju Mostar i gdje naravno očekujemo svog gradonačelnika. Postoje dvije sredine gdje nismo ostvarili rezultat koji smo planirali a gdje smo jako zadovoljni, a to su Tomislavgrad i na sličan način Gornji Vakuf/ Uskoplje", rekao je on.

Kovačević: SNSD pobijedio u preko 70 odsto lokalnih zajednica

Kovačević: SNSD pobijedio u preko 70 odsto lokalnih zajednica

Naveo je da očekuju nešto veći broj predstavnika u opštinskim i gradskim skupštinama te 22 ili 23 načelnika odnosno gradonačelnika.

Kada je riječ o Mostaru Čović je rekao da očekuju sličan rezultat kao i prije četiri godine. 

Oglasio se Bakir Izetbegović o izborima

Oglasio se Bakir Izetbegović o izborima


Pratite nas i putem Vibera