Предсједник СНСД

Додик: Све за народ и све у договору са народом

  • 02.10.2024. 17:21

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је данас у Лопарама да побједа кандидатат ове странке за начелника општине Стевана Сандића отвара пут развоја и просперитета Лопара кроз сарадњу са Републиком Српском и Србијом и поручио да ће се на актуелну тему рударења литијума све радити само у договору са народом.

"Спреман сам да подржим све развојне програме, примарно водовод, додатни капацитет за вртић, као и изградњу зграде са пет станова за младе брачне парове", рекао је Додик на централној трибини СНСД-а у Лопарама.

Реагујући на удруживање локалне власти са федералним општинама у наводној причи против рударења литијума, Додик је поручио да су Лопаре Република Српска и да их нико неће увући у неку Босну или Федерацију БиХ.

Он је за СДС као политичког опонента рекао да је "велика невоља народа" и пробосанска партија.

"Начелник Лопара није дозволио да власти Републике Српске помогну Лопарама, његова политика није била успјешна и треба нам домаћин да заједнички развијамо ову општину", истакао је Додик и додао да је битно јединство кроз окупљање српског народа.

Он је рекао да су Лопаре једина општина у Републици Српској која није имала ниједан приједлог да се у овој локалној заједници нешто изгради улагањем Србије, те навео да је то зато да се не би рекло да је Додик или Александар Вучић нешто урадио у Лопарама.

"Ми имамо одличне односе са Србијом и водимо Лопаре ка развоју и просперитету, али ако ви баш хоћете према Тузли, слиједите политичке опоненте", рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника Лопара Стеван Сандић рекао је да пуна сала на данашњој трибини свједочи повјерење народа у СНСД који је понудио убрзан развој, прикључак на ауто-пут, подизање индустријске зоне и хладњаче као подршка пољопривредницима у овом воћарском крају и приоритетно рјешавање водоснабдијевања.

"За 16 година мандата садашњи је начелник потрошио 100 милиона марака локалног буџета, а Лопаре су и даље изразито неразвијена општина, не виде се бољи путеви, ни нова радна мјеста, популационе мјере, него је за те године изгубљено 30 одсто становништва", рекао је Сандић.

Носилац одборничке листе СНСД-а за Скупштину општину Лопаре Саво Цвијетиновић поручио је да је дошло вријеме да и Лопаре побиједе са одласком садашње локалне власти коју је критиковао да има више слуха за сарадњу са федералним општинама, него за своје грађане и Републику Српску која је плаћена животима српских јунака.

Трибини у Лопарама присуствовали су организациони секретар СНСД-а Игор Додик и високи страначки функционер Синиша Каран.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм