Извадили му бубрег

"Ушао сам у тоалет, видио крв и схватио да је озбиљно!" Боришина потресна исповијест

  • 13.02.2024. 17:35

Бориша Симанић буквално је дао крв за Србију. Као члан репрезентације на Мундобаскету у Манили остао је без бубрега.

Послије ударца који је добио на утакмици против Јужног Судана чучнуо је на паркет, изашао из игре и онда је кренуо пакао. Хитна операција и одлука да му се уклони бубрег.

Хоће ли Симанић моћи да игра кошарку: Доктор открио у каквом је стању

Хоће ли Симанић моћи да игра кошарку: Доктор открио у каквом је стању

Сви су били на ногама и у шоку цијело вече, тражила се крв, био је животно угрожен. Срећом, све је на крају добро прошло и он се сада опоравља и највјероватније ће од наредне сезоне да се врати на паркет. Прије свега тога причао је о детаљима хаоса. 

Све је почело од ударца који је добио од Нунија Омота. 

"Тај бол је био невјероватан, као да су ме уболи ножем, осјетио сам велику забринутост. Послије пет минута сам отишао у тоалет и видио сам да крварим. У том тренутку сам схватио колико је озбиљно. Тада су ме одвезли у болницу и схватили су да је потребна хитна операција", почео је Симанић разговор за шпански "Ел периодико де Арагон."

Послије прве операције уследила је друга уједно и она у којој је остао без бубрега. 

"Нисам знао да ће ми извадити бубрег. Пробудио сам се под анестезијом и нисам ни знао да су га извадили. Изгубио сам око 2,5 литра крви и тада су схватили да је операција потребна. Нису планирал ида изваде бубрег, већ су послије прве операције видјели ситуацију и онда су схватили да је друга неопходна. У том првом моменту ударца нисам био толико забринут, јер ми је деловало да је то ударац као и сваки други током меча, било је тако све док нисам видио крв у купатилу и послије тога ми је доктор репрезентације рекао да морамо хитно у болницу..."

Марко Гудурић за АТВ о Мундобаскету, Бориши Симанићу и сребру за сва времена

Марко Гудурић за АТВ о Мундобаскету, Бориши Симанићу и сребру за сва времена

Потврдио је да му се Омот извинио и да се послије тога више нису чули. 

"Услиједио је период опоравка и око мјесец дана нисам могао ни да се помјерим. Тек послије тог периода сам кренуо да правим мале кораке и за све то била ми је потребна снага."

У једно никако није сумњао - да ће моћи да се врати на паркет. 

"Одмах послије операције сам питао доктора о томе и рекао ми је да су прва три мјесеца кључна за залечење ране и све то и да морам да будем пажљив и да пратим параметре крвне слике, да све то мора да се врати у нормалу прво."

И српски кошаркаши су испричали колико их је ујединила та повреда и помогла им да дају још више на терену. 

"Био сам срећан када је прошла операција. Знам да нико од њих није могао да спава ноћима, да су били забринути и тужни. Чим сам се пробудио послао сам им поруку на заједничкој групи и смирио сам их, рекао сам им да је све у реду. Онда су и они могли да се смире и да се фокусирају на остатак мечева на првенству. Све то био је за њих само још један мотив више."

Бориша Симанић посјетио родни крај

Бориша Симанић посјетио родни крај

Вјерује да ће све доћи на своје. 

"Увјерен сам да ћу се вратити јачи него што сам био и да ће све ово да ми помогне да сазрим, посебно на менталном плану. Неке ствари које су ме раније бринуле више ме не брину, сада много више пажње посвећујем малим стварима, уживам и хоћу да дам свој максимум. Здравље ми је на првом мјесту."

У Сарагоси је добио сјајну добродошлицу и у клубу га чекају раширених руку. "Вратићу се у Србију, урадићу нове анализе и прегледе и онда ћу да почнем тамо да тренирам да бих пронашао свој ритам. Очекујем и надам се да ћу можда успјети и прије краја ове сезоне да одиграм неки меч", закључио је Симанић, а преноси Мондо.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок