ATV

Košarkaški trener

Maljković: Košarkaši Srbije ujedinili cijelu naciju

 • Izvor: ATV
 • 14.09.2023. 22:57

Košarkaški trener Marina Maljković izjavila je danas da su košarkaši Srbije osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Manili i dočekom ispred Skupštine grada, ujedinili cijelu naciju.

- Definitivno je da mnogo više pominjemo te ljudske stvari i prave ljudske vrijednosti, što mene posebno raduje, jer sam neko ko maksimalno i kroz reprezentaciju, a i kroz sve u radu sa djecom u Institutu i u Pokretu, pokušavam da promijenim atmosferu društva i neke negativne stvari u našem društvu svojim primjerom - rekla je ona.

Maljković je istakla da su košarkaši uspjehom na Svjetskom prvenstvu i dočekom sinoć, pokazali primjerom šta znači dobrota i šta znači kada se pojedinac potpuno preda timu bez da očekuje išta za uzvrat.

- Ja svakako iz košarkaškog ugla čestitam selektoru Pešiću, čestitam svima njima, čestitam i predsjedniku Daniloviću jer znam koliko truda i koliko želje je on uložio svih ovih godina u to. Nevjerovatan uspjeh, žal za prvim mjestom ostaje prije svega kod njih, ali mi svi treba da im kažemo jedno ogromno "bravo" - rekla je ona.

Nakon odlaska iz Fenerbahčea, Maljković navodi da su joj planovi da više bude u Srbiji, što je, kako kaže, posebno raduje jer će više moći da se posveti Instituta za ženski sport, Pokretu za žensku košarku Marina Maljković, djeci i formiranju trenera edukacije, što joj je podjednako važno kao i rad u reprezentaciji.

Odgovarajući na pitanje kakve su šanse da se košarkašice Srbije plasiraju na Olimpijske igre, istakla je da, s obzirom da se reprezentacija kompletno podmladila i da su nove djevojke u dresu, osvojeno peto mjesto na Еvropskom prvenstvu im je dalo mogućnost da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Biće izuzetno teško, ali se nadam da će moje košarkašice da izvuku, jer biće potrebno da pređemo svoje granice, sve granice bola, ali da ćemo ovim pozitivnim elanom i primjerom košarkaša i naših drugih sportista, povećati tim Srbije i biti na najvećem sportskom takmičenju - rekla je ona.

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.