ATV

Mia Dojčinović

Banjalučanka postala prvi ženski FIBA sudija iz Srpske

 • Izvor: mondo
 • 12.09.2023. 12:44

Banjaluka i Republika Srpska dobili su prvog ženskog FIBA sudiju.

Tom titulom može da se pohvali Mia Dojčinović, koja je ovog mjeseca učestvovala na treningu za nove sudije u Zagrebu, koji je na kraju rezultirao vrijednim priznanjem.

“U Zagrebu je od 5. do 8. septembra održan trening za nove FIBA sudije, gdje sam participirala ispred Bosne i Hercegovine, zajedno sa kolegema Hasanom Bajgorićem i Lukom Brekalo. Trening je sadržao predavanja koje su nam držali FIBA instruktori, treninge fizičke spreme i rad na terenu, sve kako bi nas što bolje spremili za novu sezonu i nove izazove”, istakla je za sajt Košarkaškog saveza Republike Srpske Dojčinović, za koju je ovo najveći iskorak u sudijskoj karijeri.

“Košarka je vrlo dinamičan sport i sudije, kao dio igre, imaju velike odgovornosti na koje se moramo spremiti i konstantno raditi. Ovo je samo korak dalje, koji treba da opravdam i koji me motiviše za dalje. Osmijeh s lica ne silazi i čekam prvu nominaciju. Tata zna da je ovo za njega i da bez njega ne bih bila ovdje. Mnogo sam ponosna na snagu koju nosim i idemo dalje”, ističe ova Banjalučanka.

Podsjetimo, Republika Srpska je nedavno dobila i prvog ženskog košarkaškog trenera sa FIBA sertifikatom, a to priznanje pripalo je Ognjenki Jovičić iz Gradiške, piše "Mondo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.