Велика акција Европола и српске полиције

Владимир Бабић ухапшен због убиства Зорана Ускоковића!

  • Извор: Курир
  • 16.10.2024. 18:04

Владимир Бабић, који је један од четворице ухапшених по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са Европолом, Министарством унутрашњих послова, Полицијске управе за Град Београд, због сумње да је учествовао у убиству Зорана Ускоковића, бивши је муж мисице и учеснице ријалитија Фарма, Сандре Обрадовић.

Бабић је јавности постао познат у мају 2020. када га је манекенка оптужила за насиље у породици. Тада је открила у изјавама за медије да њен бивши супруг "има кривични досије и да га се плаши". Бабић је тада демантовао њене оптужбе да је тукао, тврдећи да она има проблем са алкохолом.

Против Сандре Обрадовић је тада поднијета прекршајна пријава за ремећење јавног реда и мира.

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

- Насиље нада мном почело је док сам била у другом стању, када сам више пута завршавала у болници Народни фронт и могло је да се деси да се пријевремено породим. Моја трудноћа била је ризична због удараца које сам добијала скоро свакодневно, као и самог стреса, али сам због страха о томе тада ћутала и као једини приоритет у тим моментима сам видјела да родим своје дијете живо и здраво. Можда ће неко рећи да сам наивна, али сам тада вјеровала да ће се након порођаја неке ствари смирити и промијенити, али је постало чак и горе, до границе неподношљивог. Дешавало се да ме удара и док дијете држим у наручју - испричала је тада манекенка за Курир и додала:

- Отац мог дјетета је, нажалост врло моћан у овом граду, па ријечи и пријетње које ми је свакодневно изговарао нису биле ни мало наивне и уливале су ми озбиљан страх. Осим што ме је вријеђао, понижавао, омаловажавао, говорио је да ће ми одузети дијете, да ће ме убити - рекла је тада Сандра Обрадовић. 

У стану му пронађено оружје - Пријетио тужиоцу, па ухапшен

У стану му пронађено оружје - Пријетио тужиоцу, па ухапшен

Иначе, Бабић је, како сазнаје Курир, био осуђен и на пет година и три мјесеца затвора због шверца кокаина из Холандије. Он је био ухапшен у фебруару 2016. са скоро два килограма кокаина, на граничном прелазу Хоргош, а вриједност дроге је тада процијењена на 12 милиона долара.

Подсјетимо, како је Курир писао, осим Бабића ухапшени су Никола Живановић (45), Милош Крстић (38), Алекса Димитров (31), док је Александар Николић у бјекству.

Марију (21) и Александру (28) усмртио пијани возач: Објављени снимци са лица мјеста

Марију (21) и Александру (28) усмртио пијани возач: Објављени снимци са лица мјеста

Како извор открива, ухапшени Алекса Димитров је фудбалер у једном локалном београдском клубу.

- Постоје основи сумње, да је ова организована криминална група, чији је организатор Н.Ж., а припадници М.К., А.Д., и В.Б., као и А.Н., који није пронађен на адреси становања, 29. јануара 2021. године, у вечерњим сатима у Раковици, у Борској улици на паркингу испред једног дисконта лишили живота Зорана Ускоковића званог Сколе. Ова организована криминална група је у временском периоду од 8.10. 2020. до 7.2. 2021. године дјеловала са циљем да се из безобзирне освете лиши слободе сада покојни Зоран Ускоковић - саопштено је из Јавног тужилаштва за организовани криминал.

У саопштењу тужилаштва наводи се да се Крстић по налогу Живановића, како не би изазвао сумњу маскирао носећи силиконску маску старијег мушког лица, крећући се полако, благо погурено са штапом у руци имитирајући кретање старијег човјека, са намјером да код сада покојног Ускоковића створи увјерење да му не пријети било каква опасност и прилазећи му у непосредној близини испалио два пројектила у правцу Ускоковића нанијевши му смртне повреде.

Носио силиконску маску: Ухапшен плаћени убица

Носио силиконску маску: Ухапшен плаћени убица

- Осумњичени А. Д., В.Б. и А.Н. се сумњиче да су по налогу Н.Ж. пружили сходно својим задацима у оквиру ове организоване криминалне групе вршили набавку оружја за за извршење кривичних дјела сакривање уништавање предмета и трагова након извршеног кривичног дјела. Приликом извршења кривичних дјела коришћена је телефонска Скај комуникација - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Улога Европола у операцији, како се додаје, била је фокусирана на оперативну подршку. Њени стручњаци су радили са српским органима на декодирању комуникације осумњиченог, пружајући податке који су довели до његове идентификације. На дан акције, Европол је распоредио специјализовани тим у Београду да помогне у спровођењу мјера.

- Осумњиченима Н.Ж., М.К., А.Д., и В.Б., је одређено полицијско задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал - саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Дјевојчица наглавачке затечена у смрксаном аутомобилу

Дјевојчица наглавачке затечена у смрксаном аутомобилу

Иначе, убијени Зоран Ускоковић, син је познатог криминалца из деведесетих, Зорана Ускоковића Сколета које је убијен 2000. године. Он се доводио у везу са убиством Жељка Ражнатовића Аркана у хотелу Интерконтинентал.

(Извор: Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)