Velika akcija Еvropola i srpske policije

Vladimir Babić uhapšen zbog ubistva Zorana Uskokovića!

  • Izvor: Kurir
  • 16.10.2024. 18:04

Vladimir Babić, koji je jedan od četvorice uhapšenih po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Еvropolom, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijske uprave za Grad Beograd, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Zorana Uskokovića, bivši je muž misice i učesnice rijalitija Farma, Sandre Obradović.

Babić je javnosti postao poznat u maju 2020. kada ga je manekenka optužila za nasilje u porodici. Tada je otkrila u izjavama za medije da njen bivši suprug "ima krivični dosije i da ga se plaši". Babić je tada demantovao njene optužbe da je tukao, tvrdeći da ona ima problem sa alkoholom.

Protiv Sandre Obradović je tada podnijeta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

Iskoristite svoje pravo: Ko u BiH ima pravo na povrat poreza

Iskoristite svoje pravo: Ko u BiH ima pravo na povrat poreza

- Nasilje nada mnom počelo je dok sam bila u drugom stanju, kada sam više puta završavala u bolnici Narodni front i moglo je da se desi da se prijevremeno porodim. Moja trudnoća bila je rizična zbog udaraca koje sam dobijala skoro svakodnevno, kao i samog stresa, ali sam zbog straha o tome tada ćutala i kao jedini prioritet u tim momentima sam vidjela da rodim svoje dijete živo i zdravo. Možda će neko reći da sam naivna, ali sam tada vjerovala da će se nakon porođaja neke stvari smiriti i promijeniti, ali je postalo čak i gore, do granice nepodnošljivog. Dešavalo se da me udara i dok dijete držim u naručju - ispričala je tada manekenka za Kurir i dodala:

- Otac mog djeteta je, nažalost vrlo moćan u ovom gradu, pa riječi i prijetnje koje mi je svakodnevno izgovarao nisu bile ni malo naivne i ulivale su mi ozbiljan strah. Osim što me je vrijeđao, ponižavao, omalovažavao, govorio je da će mi oduzeti dijete, da će me ubiti - rekla je tada Sandra Obradović. 

U stanu mu pronađeno oružje - Prijetio tužiocu, pa uhapšen

U stanu mu pronađeno oružje - Prijetio tužiocu, pa uhapšen

Inače, Babić je, kako saznaje Kurir, bio osuđen i na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog šverca kokaina iz Holandije. On je bio uhapšen u februaru 2016. sa skoro dva kilograma kokaina, na graničnom prelazu Horgoš, a vrijednost droge je tada procijenjena na 12 miliona dolara.

Podsjetimo, kako je Kurir pisao, osim Babića uhapšeni su Nikola Živanović (45), Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31), dok je Aleksandar Nikolić u bjekstvu.

Mariju (21) i Aleksandru (28) usmrtio pijani vozač: Objavljeni snimci sa lica mjesta

Mariju (21) i Aleksandru (28) usmrtio pijani vozač: Objavljeni snimci sa lica mjesta

Kako izvor otkriva, uhapšeni Aleksa Dimitrov je fudbaler u jednom lokalnom beogradskom klubu.

- Postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole. Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine djelovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju tužilaštva navodi se da se Krstić po nalogu Živanovića, kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čovjeka, sa namjerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uvjerenje da mu ne prijeti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanijevši mu smrtne povrede.

Nosio silikonsku masku: Uhapšen plaćeni ubica

Nosio silikonsku masku: Uhapšen plaćeni ubica

- Osumnjičeni A. D., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane kriminalne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih djela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog djela. Prilikom izvršenja krivičnih djela korišćena je telefonska Skaj komunikacija - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Uloga Еvropola u operaciji, kako se dodaje, bila je fokusirana na operativnu podršku. Njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Еvropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mjera.

- Osumnjičenima N.Ž., M.K., A.D., i V.B., je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Djevojčica naglavačke zatečena u smrksanom automobilu

Djevojčica naglavačke zatečena u smrksanom automobilu

Inače, ubijeni Zoran Uskoković, sin je poznatog kriminalca iz devedesetih, Zorana Uskokovića Skoleta koje je ubijen 2000. godine. On se dovodio u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana u hotelu Interkontinental.

(Izvor: Kurir)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)