Криминолог открио могуће сценарије

Вјештачење може да ријеши истину о нестанку и смрти Луке Вуксановића!

  • Извор: Курир
  • 06.09.2024. 09:03

Тијело младића Луке Вуксановића (26) пронађено је у понедјељак, недјељу дана након што је доживио саобраћајну несрећу код Младеновца, кад је како се сумња, прво возилом ударио у банкину. Међутим, мистерија је настала оног момента када је послије несреће пронађено возило, али не и Лука.

"Мјештани који су чули да се нешто догодило, људи који су сједили у ресторану, као и пролазници већ минут након несреће су дошли до аутомобила да виде шта је са возачем, али у возилу, као ни око њега није било никога. Они су те вечери претраживали терен, а онда и полиција, али од Луке није било ни трага", подсјећа извор Курира и додаје:

"Његова породица је наредних дана интензивно трагала за њим, али није имала среће. Тек у понедјељак кад је породица организовала потрагу, као и полиција, пронађено је Лукино тијело у шипражју".

Самарџић: Бора је посљедњу пјесму написао мени

Самарџић: Бора је посљедњу пјесму написао мени

Оно што остаје мистерија, је шта се десило у временском интервалу од 40 секунди до минут кад су пришли људи да извуку Луку, а њега већ није било. "Тај период не мора да буде релевантан, јер постоји као вероватна могућност да је од силине ударца он одмах испао из аутомобила, по инерцији то било у правцу у ком се аутомобил и кретао, али с обзиром да је долазило до превтртања могуће је да је он испао пре на тај неистражени део терена. Људи и да су исте секунде изашли, опет би био исти сценарио и тешка потрага", каже за Курир криминолог Ратомир Антоновић.

Према његовим ријечима, то је једна могућност, док је са друге стране могуће да је Лука након несреће био ошамућен, али свјестан и да је покушао да дође до негдје. "Могуће је да покушао да потражи помоћ или да дође до неког мјеста, али да је изгубио свијест, највјероватније јер је имао унутрашње крварење, поготово ако је био у возило кад су се отворили ербегови" - каже  саговорник и додаје:

Судар код Приједорске петље, стварају се велике гужве

Судар код Приједорске петље, стварају се велике гужве

"Готово да бих искључио могућност да је неко друго лице помјерало тијело, јер ако је то истина, онда заиста нема смисла, да је неко само помјерио тијело на неко друго мјесто и тако оставио. Уколико је покушао да можда помогне Луки, позвао би помоћ, а уколико је покушавао на неки начин да опструира цијелу ситуацију, заиста је нелогично да тијело само помјери од аутомобила и ту га остави. Међутим, уколико је сумња породице да је он ударен другим аутомобилом и склоњен, свакако треба провјерити сваку могућност".

Према његовим ријечима, обдукција тијела је битна, али је заиста битно и вјештачење возила којим је младић управљао, како би се утврдила чињенице које сада недостају. "Треба пажљиво утврдити куда је он тачно испао или изашао из возила. Да ли се ербег отворио док је био у возилу, да ли је можда испао или покушао да се спасе док се возило превртало. За тај кључни моменат нема свједока и то је оно што недостаје", каже Антоновић.

Ковчег са тијелом Боре Ђорђевића стигао у Чачак: Дочекао га његов пријатељ из дјетињства

Ковчег са тијелом Боре Ђорђевића стигао у Чачак: Дочекао га његов пријатељ из дјетињства

Како је Курир раније писао, постоје три сценарија која истрага треба да открије и разјасни. "Први је да је Лука испао из аутомобила након силовитог ударца и на мјесту остао мртав, потом да постоји могућност да је младић био жив послије ударца у банкину, а онда изашао из аутомобила потпуно дезоријентисан. Покушавајући да нађе помоћ, нашао се у шуми и од задобијених повреда, остао да лежи ту. Трећа солуција је она на коју породица сумња, а коју жени и да одстрани истрага, а то је да је Луку неко док је тумарао ударио аутомобилом и само помјерио тијело и ту га оставио".

Пратите нас и путем Вибера