Нападнута српска дјеца

Поново страхују Срби у Мостару

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2024. 19:10

Поново страхују Срби у Мостару. Нападнута су српска дјеца у насељу Баћевићи, на игралишту из чиста мира. Провокације су трајале данима, неко је игралиште излијепио увредљивим порукама и симболима. Олга живи поред игралишта па је је све видјела и чула, зато страхује.

"Задњих дана баш није ни подношљиво ни пријатно", рекла је Олга Шкоро, мјештанин Баћевића.

Шаховнице, кукасти крстови, натписи ХВО и остале увредљиве поруке били су на игралишту. Дјеца су их скинула, а Олга покупила и предала полицији. Они који су то налијепили једну вече су дошли да питају зашто су њихови натписи уклоњени.

Нападнута српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима

Нападнута српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима

"Они су пријетили дјеци и рекли сада смо ми дошли, сљедећи пут ће бити јача старија постава, а они неће гледати ко је дијете, ко старији све ће потаманити", каже Олга Шкоро.

Једно дијете је те вечери примило и ударац. Нажалост, млађи људи, Хрвати из сусједних насеља у Баћевиће су дошли са палицама спремни да направе хаос. Малобројни српски живаљ због разумљивог страха пред камере не жели.

"Поред мог инсистирања да дођу да говоре за медије да буду присутни нико од тих родитеља неће, јер се боје за сигурност своје дјеце. Та дјеца морају сутра да иду школу, иду аутобусима, возиће се чак са истим тим људима у аутобусу. Шта очекивати од тих људи", рекао је предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо.

"Живимо ипак у 21. вијеку и мислим да томе није мјесто овдје да се то дешава", рекао је Душко Савић, мјештанин Баћевића.

Морају институције што прије реаговати и мостарско друштво се мора промијенити, јасан је Велибор Миливојевић. Каже, доста је гурања српских проблема под тепих у граду на Неретви. Проблеми и напади се само гомилају.

"Нажалост ниједан случај није ријешен и такво једно нерјешавање је порука тим починиоцима, порука тим људима лоших намјера да то чине и даље", рекао је Велибор Миливојевић, потпредсједник Градског вијећа Мостара.

Постоје незваничне информације да су нека лица саслушана. До оних званичних није лако доћи.

Све ово је пријављено и полицији но од тамо мук. Иако смо контактирали портпарола МУП-а ХНК Људевита Марића рекао нам је да изјаву може дати тек у понедјељак, тражили смо и писмени одговор али ни он није стигао.

Стигле су поруке подршке од званичника Републике Српске, данас је стигао и ЕУФОР. Ових дана ни трага ни гласа од политичара из друга два народа. Мостарског градоначелника данас није било у граду. Баћевићи су једино чисто српско насеље у Мостару, овдје заноћи око 200 душа, од пријератних 500...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм