ФБиХ

Нападнута српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 12:42

На игралишту у мостарском повратничком насељу Баћевићи више непознатих особа напало је српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су Срни мјештани овог насеља.

Дјеца су нападнута синоћ, а мјештани тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.

Предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо, који живи у селу Баћевићи, рекао је за Срну да су мјештани овог насеља, а посебно дјеца, три дана изложена насиљу и малтретирању, а да нико ништа не предузима.

Лакета: Утврдити да ли је нападач из Невесиња у јануару био у Берковићима

Лакета: Утврдити да ли је нападач из Невесиња у јануару био у Берковићима

"Прије четири ноћи у селу се чула рафална пуцњава. Неко је наишао кроз село и пуцао. О овоме ме обавијестила предсједник мјесне заједнице. Тада нисмо ништа пријавили полицији. Након тога, прије три ноћи, почиње малтретирање наше дјеце на игралишту, а све је кулминирало синоћ нападом на дјецу", појаснио је Голо.

Он је навео да је сеоско игралиште, на којем се окупљају српска деца, а које се налази уз друштвени дом, облијепљено кукастим крстовима, словом "У", те обиљежјима навијачке групе "Ултрас" и "ХВО".

Голо је рекао да је све кулминирало синоћ када је група момака напала дјецу на игралишту.

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

"Питали су нашу дјецу ко је одлијепио и скинуо те наљепнице. Јавио се један дјечак и њега су напали и ударили шаком. Мој унук је позвао оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће да нападају и малтретирају дјецу. Он је покушао да их отјера, да би они тада запријетили да ће доћи старији и све их у Баћевићима побити", испричао је Голо.

Он је навео да су у село долазили са два аутомобила, те да су таблице записане, а да је о свему је обавијештена и полиција.

"Људи су јако узнемирени. Овдје сви раде шта хоће, пријете. Крајње је вријеме да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да вјерујем да дјеци и младићима пада на памет да кукасте крстове лијепи по српском селу и поред споменика жртвама фашизма", истакао је Голо.

Баћевићи су српско повратничко село на југу Мостара.

Воз налетио на ауто код Бањалуке

Воз налетио на ауто код Бањалуке

Портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је за Срну да је полиција добила пријаву да у селу Баћевићи има плаката увредљивог садржаја.

"Јутрос је била пријава и припадници Одјељења криминалистичке полиције су на терену и спроводи истрагу", навео је Марић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)