Пожар

Стан у Горажду се запалио због упаљење климе: “Штета је огромна”

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 17.07.2024. 19:19

Пожар који је у поподневним сатима избио у стану у улици Прве славне вишеградске бригаде у Горажду, успјешно је локализован – потврдио је помоћник градоначелника за Цивилну заштиту Града Горажда Санид Зирак.

Подсјетио је да је до пожара дошло око 14.55 сати у стану на петом спрату стамбене зграде те да срећом није било страдалих, нити повријеђених особа.

“У тренутку пожара стан је био празан. Интервенцијом ватрогасаца угашен је и спријечено је његово даљње ширење на станове у близини. Према првим прелиминарним процјенама ватрогасаца и полиције, претпоставља се да је узрок пожара експлозија на клима уређају, односно његово вањској јединици, али то ће свакако утврдити надлежни органи”, појаснио је Зирак за Фену, преноси Црна-хроника.инфо.

Каже како је то опомена свима који користе клима уређаје.

“Ово је примјер и уједно упозорење колико је важно да водимо рачуна о исправности клима уређаја и да треба да их редовно сервисирамо, како би се избјегле овакве нежељене посљедице. Материјална штета у стану је велика, а ми смо се као Градски штаб ЦЗ ставили на располагање власнику стана да поднесе захтјев за помоћ. Надлежна комисија ће у року од седам дана извршити процјену и спремни смо реаговати у складу са нашим могућностима”, казао је помоћник градоначелника за Цивилну заштиту Града Горажде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)