Požar

Stan u Goraždu se zapalio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 17.07.2024. 19:19

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je lokalizovan – potvrdio je pomoćnik gradonačelnika za Civilnu zaštitu Grada Goražda Sanid Zirak.

Podsjetio je da je do požara došlo oko 14.55 sati u stanu na petom spratu stambene zgrade te da srećom nije bilo stradalih, niti povrijeđenih osoba.

“U trenutku požara stan je bio prazan. Intervencijom vatrogasaca ugašen je i spriječeno je njegovo daljnje širenje na stanove u blizini. Prema prvim preliminarnim procjenama vatrogasaca i policije, pretpostavlja se da je uzrok požara eksplozija na klima uređaju, odnosno njegovo vanjskoj jedinici, ali to će svakako utvrditi nadležni organi”, pojasnio je Zirak za Fenu, prenosi Crna-hronika.info.

Kaže kako je to opomena svima koji koriste klima uređaje.

“Ovo je primjer i ujedno upozorenje koliko je važno da vodimo računa o ispravnosti klima uređaja i da treba da ih redovno servisiramo, kako bi se izbjegle ovakve neželjene posljedice. Materijalna šteta u stanu je velika, a mi smo se kao Gradski štab CZ stavili na raspolaganje vlasniku stana da podnese zahtjev za pomoć. Nadležna komisija će u roku od sedam dana izvršiti procjenu i spremni smo reagovati u skladu sa našim mogućnostima”, kazao je pomoćnik gradonačelnika za Civilnu zaštitu Grada Goražde.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)