Шахри Хајризи

Шокантна изјава мајке убице српског полицајца: Били смо заједно

  • Извор: Агенције
  • 25.07.2024. 22:24

Шахри Хајризи, мајка Фатона Хајризија који је 18. јула убио српског полицајца Николу Крсмановића (34) у Лозници, шокирала је изјавом "да је видјела сина након што је побјегао из затвора 6. јула".

- Фатон је девет пута побјегао из затвора, а приликом посљедњег бјекства дошао је кући и били смо заједно, али није остао, отишао је. Бјекство није било спас, само је погоршало ствари. Фатон је одслужио 2/3 казне и остало му је да лежи још шест година - рекла је Фатонова мајка за РТСХ 1.

- Хтио је слободу. Поднио је захтјев за условни отпуст и одбили су га. Ми смо се пријавили као родитељи за његово помиловање. Никад му није дата шанса, нису хтјели.

Мајка убице српског полицајца, у свом обраћању навела је да није знала гдје се њен син крио током посљедњег бјекства.

- Предала сам га са 15 година Ослободилачкој војсци Косова, која га је држала 23 године - рекла је она алудирајући "да је ОВК крив за овакав исход њеног сина". Иначе, да подсјетимо, када је Фатон убијен, његов брат Артан Хајризи љутито је изјавио "да је за све крив ОВК."

- Били смо са Фатоном у контакту од 1. до 3. јула, када је био на слободном викенду. Нисмо знали да ће 6. јула побјећи из затвора и нисмо били импресионирани што је то урадио. Желио је слободу, али слобода му никада није дата, слобода му је била ускраћена.

Шахри Хајризи се затим осврнула на прво убиство свог сина.

- Фатон је отишао у затвор са 15 година, у фебруару 2000. када је нажалост убио руског војника. Тада нам је свима било тешко, требао је да служи казну у затвору у Липијану, гдје су малољетници јер је злочин починио као малољетан, али се то није догодило. Када су га приводили био је окован, везан ланцима око врата, струка, као и за обје ноге - рекла је Шахри.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 23:20 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:45 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм