Šahri Hajrizi

Šokantna izjava majke ubice srpskog policajca: Bili smo zajedno

  • Izvor: Agencije
  • 25.07.2024. 22:24

Šahri Hajrizi, majka Fatona Hajrizija koji je 18. jula ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, šokirala je izjavom "da je vidjela sina nakon što je pobjegao iz zatvora 6. jula".

- Faton je devet puta pobjegao iz zatvora, a prilikom posljednjeg bjekstva došao je kući i bili smo zajedno, ali nije ostao, otišao je. Bjekstvo nije bilo spas, samo je pogoršalo stvari. Faton je odslužio 2/3 kazne i ostalo mu je da leži još šest godina - rekla je Fatonova majka za RTSH 1.

- Htio je slobodu. Podnio je zahtjev za uslovni otpust i odbili su ga. Mi smo se prijavili kao roditelji za njegovo pomilovanje. Nikad mu nije data šansa, nisu htjeli.

Majka ubice srpskog policajca, u svom obraćanju navela je da nije znala gdje se njen sin krio tokom posljednjeg bjekstva.

- Predala sam ga sa 15 godina Oslobodilačkoj vojsci Kosova, koja ga je držala 23 godine - rekla je ona aludirajući "da je OVK kriv za ovakav ishod njenog sina". Inače, da podsjetimo, kada je Faton ubijen, njegov brat Artan Hajrizi ljutito je izjavio "da je za sve kriv OVK."

- Bili smo sa Fatonom u kontaktu od 1. do 3. jula, kada je bio na slobodnom vikendu. Nismo znali da će 6. jula pobjeći iz zatvora i nismo bili impresionirani što je to uradio. Želio je slobodu, ali sloboda mu nikada nije data, sloboda mu je bila uskraćena.

Šahri Hajrizi se zatim osvrnula na prvo ubistvo svog sina.

- Faton je otišao u zatvor sa 15 godina, u februaru 2000. kada je nažalost ubio ruskog vojnika. Tada nam je svima bilo teško, trebao je da služi kaznu u zatvoru u Lipijanu, gdje su maloljetnici jer je zločin počinio kao maloljetan, ali se to nije dogodilo. Kada su ga privodili bio je okovan, vezan lancima oko vrata, struka, kao i za obje noge - rekla je Šahri.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: