Терме Тухељ

Скочио у базен и сломио вратни пршљен

  • Извор: Агенције
  • 24.07.2024. 15:11

Младић се тешко повриједио у Термама Тухељ у недјељу када је скочио у базен и сломио вратни пршљен.

О свему се огласила и ПУ крапинско-загорска.

"У недјељу, 21. јула, око 10:35 сати догодила на базенима Терми Тухељ, а у којој је 18-годишњак задобио тешке тјелесне поврде. Наиме, 18-годишњак је дошао до ивице базена уз видљиво постављену таблу ‘Забрањено скакање у базен’ и ознаком дубином воде од 0,90 метара, скочио у плитки дио базена те главом ударио у дно базена. Возилом Хитне медицинске помоћи 18-годишњак је превезен у Општу болницу Забок гдје су му утврђене тешке тјелесне повреде, а потом у клинику за трауматологију ‘Сестре милосрднице’ у Загребу на даљње лијечење", стоји у полицијском извјештају.

Читава породица повријеђена у саобраћајци: Дјевојчица (8) животно угрожена

Читава породица повријеђена у саобраћајци: Дјевојчица (8) животно угрожена

"Скочио је у базен, но није главом ударио у дно базена, већ у мјеста за сједење унутар базена јер их није видио", каже мајка младића за "загорје-интернешнал".

Каже да та сједишта нису довољно добро видљива. Младић је зарадио посјекотину на глави у дужини од 30 центиметара и сломљен вратни пршљен који ће захтијевати операцију.

Али, осим тога што је изразито љута на то што су споменути наслони лоше означени, каже да никога није било ко би јој могао помоћи.

Из Терми Тухељ такође су се огласили о несрећи.

Милан Миличевић саслушан у тужилаштву, осумњичен за трговину утицајем

Милан Миличевић саслушан у тужилаштву, осумњичен за трговину утицајем

"Саосјећамо с породицом младића и повријеђеним у овом немилом догађају. Морамо истакнути да је ријеч о несретном случају који се догодио 21. 7. 2024. у 10:35 сати на базенима Воденог планета гдје је младић скочио на главу у вањски рекреациони базен с ријеком те притом повриједио главу у предјелу чела. У тренутку несреће, на базенима у смјени имали смо осам спасилаца те у је у функцији било и осам базена. Сигурност на базенима као и адекватно управљање хигијенским условима изузетно нам је важно те се придржавамо свих правилника и закона о санитарно-техничким и хигијенским условима који су прописани за базенска купалишта од стране Министарства здравља", наводе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.