Terme Tuhelj

Skočio u bazen i slomio vratni pršljen

  • Izvor: Agencije
  • 24.07.2024. 15:11

Mladić se teško povrijedio u Termama Tuhelj u nedjelju kada je skočio u bazen i slomio vratni pršljen.

O svemu se oglasila i PU krapinsko-zagorska.

"U nedjelju, 21. jula, oko 10:35 sati dogodila na bazenima Termi Tuhelj, a u kojoj je 18-godišnjak zadobio teške tjelesne povrde. Naime, 18-godišnjak je došao do ivice bazena uz vidljivo postavljenu tablu ‘Zabranjeno skakanje u bazen’ i oznakom dubinom vode od 0,90 metara, skočio u plitki dio bazena te glavom udario u dno bazena. Vozilom Hitne medicinske pomoći 18-godišnjak je prevezen u Opštu bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede, a potom u kliniku za traumatologiju ‘Sestre milosrdnice’ u Zagrebu na daljnje liječenje", stoji u policijskom izvještaju.

Čitava porodica povrijeđena u saobraćajci: Djevojčica (8) životno ugrožena

Čitava porodica povrijeđena u saobraćajci: Djevojčica (8) životno ugrožena

"Skočio je u bazen, no nije glavom udario u dno bazena, već u mjesta za sjedenje unutar bazena jer ih nije vidio", kaže majka mladića za "zagorje-internešnal".

Kaže da ta sjedišta nisu dovoljno dobro vidljiva. Mladić je zaradio posjekotinu na glavi u dužini od 30 centimetara i slomljen vratni pršljen koji će zahtijevati operaciju.

Ali, osim toga što je izrazito ljuta na to što su spomenuti nasloni loše označeni, kaže da nikoga nije bilo ko bi joj mogao pomoći.

Iz Termi Tuhelj takođe su se oglasili o nesreći.

Milan Miličević saslušan u tužilaštvu, osumnjičen za trgovinu uticajem

Milan Miličević saslušan u tužilaštvu, osumnjičen za trgovinu uticajem

"Saosjećamo s porodicom mladića i povrijeđenim u ovom nemilom događaju. Moramo istaknuti da je riječ o nesretnom slučaju koji se dogodio 21. 7. 2024. u 10:35 sati na bazenima Vodenog planeta gdje je mladić skočio na glavu u vanjski rekreacioni bazen s rijekom te pritom povrijedio glavu u predjelu čela. U trenutku nesreće, na bazenima u smjeni imali smo osam spasilaca te u je u funkciji bilo i osam bazena. Sigurnost na bazenima kao i adekvatno upravljanje higijenskim uslovima izuzetno nam je važno te se pridržavamo svih pravilnika i zakona o sanitarno-tehničkim i higijenskim uslovima koji su propisani za bazenska kupališta od strane Ministarstva zdravlja", navode.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.