Реаговање

Шебек: Сушић је кљештима у главу ударио мог сина, а онда се закључао у кућу

  • 02.08.2024. 16:13

Саша Шебек, један од осумњичених за наношење тјелесних повреда члановима породице Сушић из Требиња, тврди да је сукоб започео Раде Сушић који је кљештима у главу ударио његовог сина Милана.

Реагујући на изјаву Наташе Сушић, Шебек тврди да је ударац кљештима био повод због којег су његов син и он, у друштву Жељка Вујовића, након свадбеног весеља 29. јула отишли пред кућу Сушића у коју су провалили и напали укућане, због чега су и ухапшени.

”Повод за сукоб је било то што је Раде Сушић кљештима - роцанглама од 60 центиметара ударио мог сина у главу. Милан на глави има десет конаца”, рекао је Шебек, наводећи да је у сукобу и сам задобио повреде главе и руке.

Шебек прича да их је Сушић претходно са балкона вријеђао, псовао и називао погрдним именима док су стајали испред свадбеног салона и испраћали госте. Тврди да је Раде звао Милана да дође на пола пута између куће и салона.

Узнемирујуће: Претукли породицу након свадбе, нису поштедјели ни дјецу!

Узнемирујуће: Претукли породицу након свадбе, нису поштедјели ни дјецу!

”Милан је отишао према њему у мрак и вратио се сломљене и крваве главе, кошуље и сакоа. Ми смо након тога из револта отишли пред Сушићеву кућу, али се он закључао међу жену и дјецу. Позивали смо га да отвори и да изађе, али се то није десило. Тачно је да смо провалили унутра и да смо га ударили”, рекао је Шебек.

Он наглашава да не бјежи од одговорности и спреман је да призна све што је учинио.

”Поступили смо како не треба. Погријешили смо и нећу негирати ништа што сам урадио. Жао ми је дјеце која су претрпила страх, али нико од нас дјецу није дирао. То није истина! Ми даље од ходника нисмо ишли. Много је неистина објављено. Нек Раде буде мушко и нек каже шта је било, а не да глуми срчаног болесника. Да није ударио Милана нико га не би дирнуо, нити би му дошао пред врата”, истакао је Шебек.

Подсјетимо, Наташа Сушић је за АТВ испричала да је током напада једно од троје њене дјеце попрскано бибер спрејом, али Шебек каже да није имао сузавац. Сушићева је навела да су они нападнути у својој кући јер је њен супруг Раде упозоравао сватове да не пуцају из ватреног оружја, јер су зрна метака падала по њиховој кући.

”Ја нисам видио да је било пуцњаве. Био сам у салону. Можда је неко пуцао, али ја то нисам видио. Није тачно да је Раде било кога упозоравао на то. Он је позвао полицију и за пуцњаву пријавио човјека који носи торте, а с којим је од раније био у завади”, тврди Шебек.

Хаос у Требињу: Провалили у кућу и напали станаре

Хаос у Требињу: Провалили у кућу и напали станаре

У ПУ Требиње наводе да су тужилаштву поднијели извјештај против С.Ш., М.Ш. и Ж.В. због сумње да су починили кривична дјела нарушавање неповредивости стана, насилничко понашање, те крађа и оштећење и одузимање туђе ствари.

”Полицијски службеници су одмах након запримљене пријаве 29. јула 2024. године, изашли на лице мјеста и извршили увиђај. М.Ш. и С.Ш. су пронађена и лишена слободе 10 минута након пријаве, док је лице иницијала Ж.В. пронађено и лишено слободе 50 минута након пријаве”, наводе у ПУ Требиње.

Додају да су након извршеног увиђаја, полицијски службеници су криминалистички обрадили С.Ш., М.Ш. и Ж.В. и саслушали их у својству осумњичених за почињена кривична дјела.

”Саслушано је шест лица у својству свједока, извршена је анализа видео надзора са околних објеката, изузета је медицинска документација од оштећених. Из достављене медицинске документације је утврђено да су Р.С. и Н.С. и једно малољетно лице задобили тјелесне повреде у виду посјекотина, огуљотина и подлива. Такође, је утврђено да је једно малољетно лице у стању шока”, наводе у полицији.

Додају да ће једно малољетно лице ће бити саслушано након што прође посттрауматски период.

”У извршењу кривичних дјела нарушавање неповредивости стана, тјелесна повреда и оштећење и одузимање туђе ствари није кориштено оружје. Полицијиски службеници су 28. јула након запримљене пријаве да испред улазних врата свадбеног салона једно или више непознатих лица користи ватрено оружје, изашли на лице мјеста, предузели мјере и радње у циљу документовања догађаја. Чауре које су накнадано пронађене су изузете радњом увиђаја и биће предмет неопходних вјештачења”, наводе у ПУ Требиње.

Пратите нас и путем Вибера