Reagovanje

Šebek: Sušić je klještima u glavu udario mog sina, a onda se zaključao u kuću

  • 02.08.2024. 16:13

Saša Šebek, jedan od osumnjičenih za nanošenje tjelesnih povreda članovima porodice Sušić iz Trebinja, tvrdi da je sukob započeo Rade Sušić koji je klještima u glavu udario njegovog sina Milana.

Reagujući na izjavu Nataše Sušić, Šebek tvrdi da je udarac klještima bio povod zbog kojeg su njegov sin i on, u društvu Željka Vujovića, nakon svadbenog veselja 29. jula otišli pred kuću Sušića u koju su provalili i napali ukućane, zbog čega su i uhapšeni.

”Povod za sukob je bilo to što je Rade Sušić klještima - rocanglama od 60 centimetara udario mog sina u glavu. Milan na glavi ima deset konaca”, rekao je Šebek, navodeći da je u sukobu i sam zadobio povrede glave i ruke.

Šebek priča da ih je Sušić prethodno sa balkona vrijeđao, psovao i nazivao pogrdnim imenima dok su stajali ispred svadbenog salona i ispraćali goste. Tvrdi da je Rade zvao Milana da dođe na pola puta između kuće i salona.

Uznemirujuće: Pretukli porodicu nakon svadbe, nisu poštedjeli ni djecu!

Uznemirujuće: Pretukli porodicu nakon svadbe, nisu poštedjeli ni djecu!

”Milan je otišao prema njemu u mrak i vratio se slomljene i krvave glave, košulje i sakoa. Mi smo nakon toga iz revolta otišli pred Sušićevu kuću, ali se on zaključao među ženu i djecu. Pozivali smo ga da otvori i da izađe, ali se to nije desilo. Tačno je da smo provalili unutra i da smo ga udarili”, rekao je Šebek.

On naglašava da ne bježi od odgovornosti i spreman je da prizna sve što je učinio.

”Postupili smo kako ne treba. Pogriješili smo i neću negirati ništa što sam uradio. Žao mi je djece koja su pretrpila strah, ali niko od nas djecu nije dirao. To nije istina! Mi dalje od hodnika nismo išli. Mnogo je neistina objavljeno. Nek Rade bude muško i nek kaže šta je bilo, a ne da glumi srčanog bolesnika. Da nije udario Milana niko ga ne bi dirnuo, niti bi mu došao pred vrata”, istakao je Šebek.

Podsjetimo, Nataša Sušić je za ATV ispričala da je tokom napada jedno od troje njene djece poprskano biber sprejom, ali Šebek kaže da nije imao suzavac. Sušićeva je navela da su oni napadnuti u svojoj kući jer je njen suprug Rade upozoravao svatove da ne pucaju iz vatrenog oružja, jer su zrna metaka padala po njihovoj kući.

”Ja nisam vidio da je bilo pucnjave. Bio sam u salonu. Možda je neko pucao, ali ja to nisam vidio. Nije tačno da je Rade bilo koga upozoravao na to. On je pozvao policiju i za pucnjavu prijavio čovjeka koji nosi torte, a s kojim je od ranije bio u zavadi”, tvrdi Šebek.

Haos u Trebinju: Provalili u kuću i napali stanare

Haos u Trebinju: Provalili u kuću i napali stanare

U PU Trebinje navode da su tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv S.Š., M.Š. i Ž.V. zbog sumnje da su počinili krivična djela narušavanje nepovredivosti stana, nasilničko ponašanje, te krađa i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

”Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene prijave 29. jula 2024. godine, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. M.Š. i S.Š. su pronađena i lišena slobode 10 minuta nakon prijave, dok je lice inicijala Ž.V. pronađeno i lišeno slobode 50 minuta nakon prijave”, navode u PU Trebinje.

Dodaju da su nakon izvršenog uviđaja, policijski službenici su kriminalistički obradili S.Š., M.Š. i Ž.V. i saslušali ih u svojstvu osumnjičenih za počinjena krivična djela.

”Saslušano je šest lica u svojstvu svjedoka, izvršena je analiza video nadzora sa okolnih objekata, izuzeta je medicinska dokumentacija od oštećenih. Iz dostavljene medicinske dokumentacije je utvrđeno da su R.S. i N.S. i jedno maloljetno lice zadobili tjelesne povrede u vidu posjekotina, oguljotina i podliva. Takođe, je utvrđeno da je jedno maloljetno lice u stanju šoka”, navode u policiji.

Dodaju da će jedno maloljetno lice će biti saslušano nakon što prođe posttraumatski period.

”U izvršenju krivičnih djela narušavanje nepovredivosti stana, tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari nije korišteno oružje. Policijiski službenici su 28. jula nakon zaprimljene prijave da ispred ulaznih vrata svadbenog salona jedno ili više nepoznatih lica koristi vatreno oružje, izašli na lice mjesta, preduzeli mjere i radnje u cilju dokumentovanja događaja. Čaure koje su naknadano pronađene su izuzete radnjom uviđaja i biće predmet neophodnih vještačenja”, navode u PU Trebinje.

Pratite nas i putem Vibera