Тузла

Само у БиХ: Накупио 22.000 КМ казни па пријавио полицајце јер су му узели BMW

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2024. 15:27

Полицијски службеници у Тузли су одузели аутомобил BMW X5, који припада мушкарцу иницијала С. А.

Ријеч је о особи која нема положен возачки испит, а на његово име се воде саобраћајни прекршаји у износу од скоро 22.000 КМ, тачније 21.843 КМ.

Наиме, како су навели из Управе полиције Министарства унутрашњих послова ТК, 17. јула ове године, њихови службеници су зауставили и контролисали путничко моторно возило BMW X5 којим је управљао С. А. из Тузле.

Америчка банка ставила Хрватску на црну листу

Америчка банка ставила Хрватску на црну листу

“Том приликом је наведено возило одузето у складу са важећим законским прописима. Истог дана, С. А. је лично приступио у просторије Јединице за професионалне стандарде Управе полиције МУП-а ТК и пријавио полицијске службенике који су одузели наведено возило, сматрајући да нису поступили у складу са својим овлаштењима”, кажу из кантоналне полиције.

На основу ове жалбе, Јединица за професионалне стандарде је покренула интерни поступак с циљем утврђивања стварног чињеничног стања.

Како је утврђено, наведено возило је контролисано у оквиру планских активности Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона усмјерених на контролу и санкционисање возача који управљају нерегистрованим моторним возилом, без положеног возачког испита и друго.

Милан Миличевић саслушан у тужилаштву, осумњичен за трговину утицајем

Милан Миличевић саслушан у тужилаштву, осумњичен за трговину утицајем

"Приликом контроле, извршеним провјерама кроз службене евиденције утврђено је да С. А. из Тузле управља возилом прије стицања права на управљање, да се на возилу налазе неприпадајуће регистарске ознаке, а да је важност регистрације за возило BMW X5 истекла у априлу 2024. године, као и да се С. А. води у регистру новчаних казни због евидентираног дуга по основу изречених прекршајних санкција у износу од 21.843,30 КМ”, појаснили су из кантоналне полиције.

О свему  је упознат дежурни судија Општинског суда у Тузли који је наложио да се возило BMW X5 којим је управљао С. А. привремено одузме те да се против истог поднесе захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.