Tuzla

Samo u BiH: Nakupio 22.000 KM kazni pa prijavio policajce jer su mu uzeli BMW

  • Izvor: ATV
  • 24.07.2024. 15:27

Policijski službenici u Tuzli su oduzeli automobil BMW X5, koji pripada muškarcu inicijala S. A.

Riječ je o osobi koja nema položen vozački ispit, a na njegovo ime se vode saobraćajni prekršaji u iznosu od skoro 22.000 KM, tačnije 21.843 KM.

Naime, kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, 17. jula ove godine, njihovi službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo BMW X5 kojim je upravljao S. A. iz Tuzle.

Američka banka stavila Hrvatsku na crnu listu

Američka banka stavila Hrvatsku na crnu listu

“Tom prilikom je navedeno vozilo oduzeto u skladu sa važećim zakonskim propisima. Istog dana, S. A. je lično pristupio u prostorije Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a TK i prijavio policijske službenike koji su oduzeli navedeno vozilo, smatrajući da nisu postupili u skladu sa svojim ovlaštenjima”, kažu iz kantonalne policije.

Na osnovu ove žalbe, Jedinica za profesionalne standarde je pokrenula interni postupak s ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja.

Kako je utvrđeno, navedeno vozilo je kontrolisano u okviru planskih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona usmjerenih na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita i drugo.

Milan Miličević saslušan u tužilaštvu, osumnjičen za trgovinu uticajem

Milan Miličević saslušan u tužilaštvu, osumnjičen za trgovinu uticajem

"Prilikom kontrole, izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da S. A. iz Tuzle upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, a da je važnost registracije za vozilo BMW X5 istekla u aprilu 2024. godine, kao i da se S. A. vodi u registru novčanih kazni zbog evidentiranog duga po osnovu izrečenih prekršajnih sankcija u iznosu od 21.843,30 KM”, pojasnili su iz kantonalne policije.

O svemu  je upoznat dežurni sudija Opštinskog suda u Tuzli koji je naložio da se vozilo BMW X5 kojim je upravljao S. A. privremeno oduzme te da se protiv istog podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.