Суд БиХ

Самарџији укинут притвор, али не смије да излази из куће

Суд БиХ укинуо је притвор Младену Самарџији (33), осумњиченом за организовани криминал и међународним шверц дрогом и одредио му мјере забране у виду кућног притвора.

У суду наводе да су Самарџији изречене мјере забране напуштања боравишта, у виду ограничења кретања на његов дом, забрану путовања и забрану састајања са одређеним особама.

”Изречене мјере забране могу трајати док за њима постоји потреба или до другачије одлуке Суда. Контрола оправданости изречених мјера вршиће се по истеку свака два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења. Осумњичени је упозорен да му се може одредити притвор уколико прекрши обавезе наметнуте овим рјешењем”, саопштио је Суд БиХ.

Додају да се Самарџији терети за извршење кривичног дјела организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама,  кривично дјело прање новца и ометања рада правосуђа.

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

Самарџија, који се налазио на листи најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у акцији МУП-а Републике Српске 11. децембра прошле године на Јахорини. Како се тада наводило Самарџија је послије бјекства из Словеније, гдје се против њега води поступак за организовани криминал, наставио да руководи криминалном групом која се бави међународном трговином нарктоика на подручју Европске уније, БиХ, Србије и Црне Горе.

”Истрагом је документован превоз и продаја преко 40 килограма кокаина и пола килограма хероина. До сада је одузет један килограм кокаина, 122.580 евра”, саопштио је тада МУП Републике Српске.

Како је Самарџија уживао слободу у БиХ?

Како је Самарџија уживао слободу у БиХ?

Додали су да је у претресу локација које је Самарџија користио откривено 3.300 евра, 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, 12 грама хашиша и друго.

Привремено му је одузето и пет аутомобила и то: ”голф 7”, ”поло”, ”ауди РС3”, ”форд фокус” и ”шкода октавија”. Самарџији су на терет стављена кривична дјела неовлаштен промет дрогом, прање новца и ометање рада правосуђа. То дјело се односи на планирање напада на инспектора МУП-а Републике Српске и његову породицу. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)