Суд БиХ

Самарџија остаје иза решетака још три мјесеца

Суд БиХ за три мјесеца продужио је притвор Младену Самарџији (33) који је ухапшен у акцији ”Токио” због сумње да је руководио организованом криминалном групом која се бавила међународним шверцом дроге, потврђено је за АТВ.

Притвор је продужен до 4. септембра ове године или нове одлуке суда.

”Суд БиХ је прихватио приједлог Тужилаштва БиХ и донио рјешење којим је осумњиченом Младену Самарџији продужен притвор за наредна три мјесеца”, речено је за АТВ у Суду БиХ.

Европол се огласио о хапшењу Самарџије!

Европол се огласио о хапшењу Самарџије!

Притвор је продужен због опасности од бјекства осумњиченог, бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и уништавањем доказа, те страха да ће поновити кривично дјело.

Ко је ''губио'' доказе о Самарџији и да ли је бјегунац имао заштиту?

Ко је ''губио'' доказе о Самарџији и да ли је бјегунац имао заштиту?

Самарџија, који се налазио на листи најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у акцији МУП-а Републике Српске 11. децембра 2023. године на Јахорини. Како се тада наводило Самарџија је послије бјекства из Словеније, гдје се против њега води поступак за организовани криминал, наставио да руководи криминалном групом која се бави међународном трговином наркотика на подручју Европске уније, БиХ, Србије и Црне Горе.

”Истрагом је документован превоз и продаја преко 40 килограма кокаина и пола килограма хероина. До сада је одузет један килограм кокаина, 122.580 евра”, саопштио је тада МУП Републике Српске.

Како је Самарџија уживао слободу у БиХ?

Како је Самарџија уживао слободу у БиХ?

У претресу локација које је Самарџија користио откривено 3.300 евра, 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, 12 грама хашиша и друго. Привремено му је одузето и пет аутомобила и то: ”голф 7”, ”поло”, ”ауди РС3”, ”форд фокус” и ”шкода октавија”. Самарџији су на терет стављена кривична дјела неовлаштен промет дрогом, прање новца и ометање рада правосуђа. То дјело се односи на планирање напада на инспектора МУП-а Републике Српске и његову породицу. 

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

Самарџија намјеравао напасти породицу инспектора МУП-а Српске? Погледајте дио рочишта

Иначе, Самарџија је и 2022. године хапшен на Палама када му је у возилу пронађено 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. И тада је било познато да се ради о једном од најтраженијих бјегунаца, али је пуштен на слободу јер га од изручења Словенији штити двојно држављанство.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.