Sud BiH

Samardžiji ukinut pritvor, ali ne smije da izlazi iz kuće

Sud BiH ukinuo je pritvor Mladenu Samardžiji (33), osumnjičenom za organizovani kriminal i međunarodnim šverc drogom i odredio mu mjere zabrane u vidu kućnog pritvora.

U sudu navode da su Samardžiji izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta, u vidu ograničenja kretanja na njegov dom, zabranu putovanja i zabranu sastajanja sa određenim osobama.

”Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršiće se po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja. Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem”, saopštio je Sud BiH.

Dodaju da se Samardžiji tereti za izvršenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama,  krivično djelo pranje novca i ometanja rada pravosuđa.

Samardžija namjeravao napasti porodicu inspektora MUP-a Srpske? Pogledajte dio ročišta

Samardžija namjeravao napasti porodicu inspektora MUP-a Srpske? Pogledajte dio ročišta

Samardžija, koji se nalazio na listi najtraženijih bjegunaca Еvropske unije, uhapšen je u akciji MUP-a Republike Srpske 11. decembra prošle godine na Jahorini. Kako se tada navodilo Samardžija je poslije bjekstva iz Slovenije, gdje se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal, nastavio da rukovodi kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom narktoika na području Еvropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore.

”Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 122.580 evra”, saopštio je tada MUP Republike Srpske.

Kako je Samardžija uživao slobodu u BiH?

Kako je Samardžija uživao slobodu u BiH?

Dodali su da je u pretresu lokacija koje je Samardžija koristio otkriveno 3.300 evra, 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, 12 grama hašiša i drugo.

Privremeno mu je oduzeto i pet automobila i to: ”golf 7”, ”polo”, ”audi RS3”, ”ford fokus” i ”škoda oktavija”. Samardžiji su na teret stavljena krivična djela neovlašten promet drogom, pranje novca i ometanje rada pravosuđa. To djelo se odnosi na planiranje napada na inspektora MUP-a Republike Srpske i njegovu porodicu. 


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)