Ухапшен на Јахорини

Самарџија предат Тужилаштву БиХ

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 12:48

Младен Самарџија (33) који је ухапшен јуче на Јахорини, предат је данас у надлежност Тужилаштва БиХ.

Један од најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у акцији "Токио", коју је организовала Управа за организовани и тешки криминалитет и Специјална антитерористичка јединица (САЈ) МУП-а Републике Српске.

Он је ухапшен због сумње да је умијешан у трговину наркотицима.

- Акција ”Токио” спроведена је под надзором Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева с циљем хапшења члана организоване криминалне групе који се у претходном периоду бавио препродајом опојне дроге кокаин. Ради се о М.С., држављанину Републике Словеније и БиХ, за којим је расписана Интерполова потјерница Словеније за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога - навели су из МУП-а Српске те додали:

Нови детаљи акције

Нови детаљи акције "Токио", ево шта је још пронађено осим новца и оружја

- У оквиру истраге Управе за организовани и тешки криминалитет, која је трајала дужи временски период, под надзором Тужилаштва БиХ, утврђено је да је лице М.С. наставило да након бјекства у БиХ (чији је држављанин) руководи организованом криминалном групом која се бави међународном трговином  опојним дрогама на подручју Европске уније, БиХ, Републике Србије и Републике Црне Горе, те је самом истрагом документован превоз и продаја преко 40 килограма опојне дроге кокаин и пола килограма опојне дроге хероин”, саопштио је МУП Српске - наводи се у саопштењу.

Одузет новац, оружје, аутомобили

Како је наведено у саопштењу полиције, пронађен је и привремено одузет новац у износу 3.300 евра и 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, смеђа биљна материја која асоцира на опојну дрогу хашиш бруто масе 12 грама, док је одузето пет аутомобила.

Бјегунац ухапшен у акцији ”Токио”, која је открила продају 40 килограма кокаина

Бјегунац ухапшен у акцији ”Токио”, која је открила продају 40 килограма кокаина

Подсјећамо, за Самарџијом је Словенија расписала међународну потјерницу јер је недоступан правосудним органима те земље који га потражују ради вођења поступка за организовани криминал и трговину наркотицима, а за иста дјела осумњичен је и у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.