Подмукло убиство

Познато каква је казна изречена кћерки Саше Кулишића

Основни суд у Добоју изрекао је васпитну мјеру упућивања у васпитно-поправни дом малољетној А.К. (14) из Добоја због саучесништва у убиству свог оца Саше Кулишића, за које су оптужени њена мајка Андреа Кајганић и Дражен Лазаревић.

Поступак против А.К. вођен је у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

”Поступак је правоснажно окончан и малодобној је изречена васпитна мјера упућивања у васпитно-поправни дом”, рекла је секретар Основног суда у Добоју Данијела Бијељанић.

Према закону, малољетник у васпитно-поправном дому може остати најмање шест мјесеци, а најдуже четири године. С тим да суд на сваких шест мјесеци разматра да ли постоје основи за обуставу извршења ове мјере или за њену замјену неком другом васпитном мјером.

Кајганићева и Лазаревић оптужени су за тешко убиство на свиреп или подмукао начин за које је запријећена казна од најмање десет година затвора или доживотни затвор.

Потврђена оптужница за убиство Саше Кулишића, злочин био договорен и испланиран

Потврђена оптужница за убиство Саше Кулишића, злочин био договорен и испланиран

У оптужници се наводи да су, по договору и са разрађеним планом, заједно са А.К. Кулишића 30. јануара омамили таблетама ”Треана”. Малољетница је таблете преузела од Лазаревића, да би их потом уситнила и помијешала с водом. У вечерњим часовима од те воде је направила лимунаду коју је оцу дала да попије, како би га омамили, успавали и онемогућили да пружа отпор.

Након што су таблете почеле дјеловати А.К. је обавијестила мајку и Лазаревића да Кулишић чрвсто спава, па су они с два изнајмљена аутомобила дошли пред кућу.

”Ушли су у кући и малољетној А.К. рекли да иде у дневни боравак и да затвори врата. Андреа и Дражен су ушли у собу у којој је спавао Саша након чега су му задали неколико удараца у предјелу главе. Потом су му заједно сивом љепљивом траком облијепили главу, уста и очи. Конопцем су му везали руке на леђима и облијепили их траком око зглобова. И ноге су везали конопцем, а зглобове облијепили траком. Тако онеспособљеног Кулишића су изнијели из куће и ставили у гепек ”пежоа”, наводи се у оптужници.

Осумњичена за саучесништво - Малољетној кћерки Саше Кулишића укинут притвор

Осумњичена за саучесништво - Малољетној кћерки Саше Кулишића укинут притвор

Додаје се да је Дражен ”реноом” кренуо ка Преслици, а Андреа ”пежоом”.

”Доласко до излетишта Преслица Андреа је ”пежо” одвезла узбрдо и зауставила возило у 1.39 часова, у близини базена за воду. Из гепека су извадили Кулишића којег су вукли до низбрдице и оставили на земљи, а потом му заједно ножем задали четири убодне ране усљед којих је преминуо”, појашњава се у отпужници.

Након злочина Андреа и Дражен су побјегли, и она је ”пежоом” кренула у Бањалуку гдје је изнајмила стан, док се Дражен вратио до куће Кулишића гдје се поздравио са малољетном А.К., те је извјесно вријеме боравио у стану Андреине сестре В.М. Ујутро је ”реноа” паркирао на паркингу, те се ”мерцедесом” упутио у Бањалуку.

АТВ ексклузивно: На овом мјесту је свирепо убијен Саша Кулишић, полиција затекла псе како лижу крв

АТВ ексклузивно: На овом мјесту је свирепо убијен Саша Кулишић, полиција затекла псе како лижу крв

”Према договору и плану малољетна А.К. је у јутарњим сатима назвала кума Д.Б. и рекла му да тате нема код куће, али да су његове личне ствари у кући и да је кревет крвав”, наводи се у оптужници.

Кајганићева и Лазаревић су пред судијом за претходно сасалушање негирали кривицу и почетак суђења ће им накнадно бити заказан.

Пратите нас и путем Вибера