Окружни суд Добој

Потврђена оптужница за убиство Саше Кулишића, злочин био договорен и испланиран

Окружни суд у Добоју потврдио је оптужницу против Андрее Кајганић и Дражена Лазаревића због тешког убиства Андреиног супруга Саше Кајганића!

Кајганићевој и Лазаревићу се на терет ставља да су злочин починили у ноћи 30. јануара, од 1:01 до 1:24 часа у улици Милоша Обилића у Добоју, уз претходни договор и разрађен план, заједно са Андреином малољетном кћерком А.К.

У оптужници се наводи да је Андреа и раније кришом давала таблете ”треана” своме мужу Саши Кулишићу, због којих се није осјећао добро. Према договору таблете је 29. јануара купила Андреина сестра В.М. у апотеци у Добоју.

Осумњичена за саучесништво - Малољетној кћерки Саше Кулишића укинут притвор

Осумњичена за саучесништво - Малољетној кћерки Саше Кулишића укинут притвор

”Таблете ”треана” јачине 10mg је у 14.10 часова предала Дражену Лазаревићу који је већи број таблета извадио из паковања. Малољетна А.К. је уситнила већи број таблета и помијешала их са водом. Потом је, према договору са мајком и Лазаревићем, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу, у којој је становала с оцем, у воду с таблетама исциједила лимун и направила лимунаду коју је дала свом оцу Саши Кулишићу да попије”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је то учињено у договору с мајком и њеним љубавником како би Сашу омамили, успавали и онеспособили да пружи отпор. Након што су таблете почеле дјеловати Саша је заспао, па су Андреа и Дражен дошли пред кућу изнајмљеним возилима. Андреа са аутомобилом ”пежо”, а Дражен са ”рено меганом”.

АТВ доноси све детаље свирепог убиства Добојлије Саше Кулишића! (ФОТО/ВИДЕО)

АТВ доноси све детаље свирепог убиства Добојлије Саше Кулишића! (ФОТО/ВИДЕО)

”Потом су ушли у кућу и малољетној А.К. рекли да иде у дневни боравак и да затвори врата. Андреа и Дражен су ушли у собу у којој је спавао Саша након чега су му задали неколико удараца у предјелу главе. Потом су му заједно сивом љепљивом траком облијепили главу у предјелу уста и очију, након чега су му руке завезали конопцем на леђима и облијепили сивом љепљивом траком у предјелу ручних зглобова, а ноге завезали конопцем и облијепили сивом љепљивом траком у предјелу скочних зглобова и тако онеспособљеног су га изнијели из куће и ставили у гепек ”пежоа”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је Дражен ”реноом” кренуо ка Преслици, а Андреа ”пежоом”.

”Доласком до излетишта Преслица Андреа је ”пежо” одвезла узбрдо и зауставила возило у 1.39 часова, у близини базена за воду. Из гепека су извадили Кулишића којег су вукли до низбрдице и оставили на земљи, а потом му заједно ножем задали четири убодне ране усљед којих је преминуо”, појашњава се у отпужници.

Полиција испитује како су набављене таблете којима је омамљен Кулишић

Полиција испитује како су набављене таблете којима је омамљен Кулишић

Након злочина Андреа и Дражен су побјегли, и она је ”пежоом” кренула у Бањалуку гдје је изнајмила стан, док се Дражен вратио до куће Кулишића гдје се поздравио са малољетном А.К., те је извјесно вријеме боравио у стану В.М. Ујутро је ”реноа” паркирао на паркингу, те се ”мерцедесом” упутио у Бањалуку.

”Према договору и плану малољетна А.К. је у јутарњим сатима назвала кума Д.Б. и рекла му да тате нема код куће, али да су његове личне ствари у кући и да је кревет крвав”, наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)