Podmuklo ubistvo

Poznato kakva je kazna izrečena kćerki Saše Kulišića

Osnovni sud u Doboju izrekao je vaspitnu mjeru upućivanja u vaspitno-popravni dom maloljetnoj A.K. (14) iz Doboja zbog saučesništva u ubistvu svog oca Saše Kulišića, za koje su optuženi njena majka Andrea Kajganić i Dražen Lazarević.

Postupak protiv A.K. vođen je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

”Postupak je pravosnažno okončan i malodobnoj je izrečena vaspitna mjera upućivanja u vaspitno-popravni dom”, rekla je sekretar Osnovnog suda u Doboju Danijela Bijeljanić.

Prema zakonu, maloljetnik u vaspitno-popravnom domu može ostati najmanje šest mjeseci, a najduže četiri godine. S tim da sud na svakih šest mjeseci razmatra da li postoje osnovi za obustavu izvršenja ove mjere ili za njenu zamjenu nekom drugom vaspitnom mjerom.

Kajganićeva i Lazarević optuženi su za teško ubistvo na svirep ili podmukao način za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, zločin bio dogovoren i isplaniran

Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, zločin bio dogovoren i isplaniran

U optužnici se navodi da su, po dogovoru i sa razrađenim planom, zajedno sa A.K. Kulišića 30. januara omamili tabletama ”Treana”. Maloljetnica je tablete preuzela od Lazarevića, da bi ih potom usitnila i pomiješala s vodom. U večernjim časovima od te vode je napravila limunadu koju je ocu dala da popije, kako bi ga omamili, uspavali i onemogućili da pruža otpor.

Nakon što su tablete počele djelovati A.K. je obavijestila majku i Lazarevića da Kulišić črvsto spava, pa su oni s dva iznajmljena automobila došli pred kuću.

”Ušli su u kući i maloljetnoj A.K. rekli da ide u dnevni boravak i da zatvori vrata. Andrea i Dražen su ušli u sobu u kojoj je spavao Saša nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca u predjelu glave. Potom su mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu, usta i oči. Konopcem su mu vezali ruke na leđima i oblijepili ih trakom oko zglobova. I noge su vezali konopcem, a zglobove oblijepili trakom. Tako onesposobljenog Kulišića su iznijeli iz kuće i stavili u gepek ”pežoa”, navodi se u optužnici.

Osumnjičena za saučesništvo - Maloljetnoj kćerki Saše Kulišića ukinut pritvor

Osumnjičena za saučesništvo - Maloljetnoj kćerki Saše Kulišića ukinut pritvor

Dodaje se da je Dražen ”renoom” krenuo ka Preslici, a Andrea ”pežoom”.

”Dolasko do izletišta Preslica Andrea je ”pežo” odvezla uzbrdo i zaustavila vozilo u 1.39 časova, u blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno nožem zadali četiri ubodne rane usljed kojih je preminuo”, pojašnjava se u otpužnici.

Nakon zločina Andrea i Dražen su pobjegli, i ona je ”pežoom” krenula u Banjaluku gdje je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do kuće Kulišića gdje se pozdravio sa maloljetnom A.K., te je izvjesno vrijeme boravio u stanu Andreine sestre V.M. Ujutro je ”renoa” parkirao na parkingu, te se ”mercedesom” uputio u Banjaluku.

ATV ekskluzivno: Na ovom mjestu je svirepo ubijen Saša Kulišić, policija zatekla pse kako ližu krv

ATV ekskluzivno: Na ovom mjestu je svirepo ubijen Saša Kulišić, policija zatekla pse kako ližu krv

”Prema dogovoru i planu maloljetna A.K. je u jutarnjim satima nazvala kuma D.B. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav”, navodi se u optužnici.

Kajganićeva i Lazarević su pred sudijom za prethodno sasalušanje negirali krivicu i početak suđenja će im naknadno biti zakazan.

Pratite nas i putem Vibera