Нови Сад

''Пао ми мрак на очи'' - Никола (55) мислио да га Гордана (53) вара и трује, па јој бушилицом пробушио главу

  • Извор: Блиц
  • 16.09.2024. 09:24

У Вишем суду у Новом Саду почело је суђење Николи Т. (55) из Новог Сада, који се терети за тешко убиство супруге Гордане Т. (53), на свиреп и подмукао начин.

Он се сумњичи да је 11. марта, у породичној кући у Улици Диане Будисављевић у новосадском насељу Клиса убио своју супругу ударцима бушилицом у главу, након чега је сјео у ауто и одвезао се до Темеринског моста, гдје је покушао да се убије, али су га припадници рибочуварске службе и полиције извукли из воде.

Слагао грађане: Картице пријатељства и плацеви за младе брачне парове саплели Станивуковића

Слагао грађане: Картице пријатељства и плацеви за младе брачне парове саплели Станивуковића

Никола Т. је на суђење доведен из Специјалне затворске болнице у Београду, а надлежно јавно тужилаштво је остало при приједлогу о обавезном психијатријском лијечењу окривљеног, са чим се сложио и његов бранилац, уз захтјев да се његов брањеник изузме од кривичног гоњења због неурачунљивости.

По мишљењу браниоца по службеној дужности, Никола Т. кобног дана није био у стању да схвати значај свог дјела и управља својим поступцима.

“Окривљени пати од душевне болести, али може да учествује у процесу”

Медицински вјештак из Београда, др Владимир Стојковић, на питање о тренутном стању окривљеног, изјавио је да он сматра да је Никола Т. способан да учествује у процесу.

Др Стојковић је додао да, према налазу, окривљени пати од душевне болести трајног карактера, која не може бити потпуно излијечена. Тренутно, релативно солидно стање окривљеног, он је приписао резултатима добре терапије и дејства лијекова.

Окривљени сумњао да га жена вара и трује

Окривљени је потом одговарао на питања судије и тужиоца и том приликом изјавио да су у породици до годину прије трагедије махом владали складни односи. У дијелу који је претходио убиству, рекао је да је сумњао да га супруга вара са његовим пријатељем, али да је све то потискивао и толерисао како би сачувао брак и породицу.

Рекао је да је понекад пратио супругу, али да ништа посебно није уочио, сем да је видио да је она два пута ушла у ауто његовог пријатеља за којег је сумњао да га вара са њим.

Огласио се син човјека који је покушао атентат на Трампа

Огласио се син човјека који је покушао атентат на Трампа

Како је рекао, није тражио објашњења од ње, јер у то вријеме практично нису међусобно комуницирали, а на ријетка питања у вези са било чим, супруга је кратко одговарала: “не знам о чему причаш.”

Додао је и да је сумњао да га жена трује, а упитан да ли и сада тако мисли кратко је одговорио: “Нисам сигуран.”

“Пао ми мрак на очи”

Присјећајући се кобног дана, окривљени је рекао да њихове двије кћерке у критично вријеме нису биле код куће.

– Нисам планирао то да урадим, али ето… Супруга је сједала у дневном боравку и гледала ТВ. Бушилица је стајала од раније у предсобљу због неких радова које смо раније изводили. Пао ми је мрак на очи, пришао сам и ударио бушилицом по глави, али се не сјећам шта се даље догађало – рекао је окривљени описујући трагични догађај, пише Блиц.

Атентатор на Трампа регрутовао плаћенике за рат у Украјини!

Атентатор на Трампа регрутовао плаћенике за рат у Украјини!

Наставак суђења заказан је за 24. септембар, а окривљени је враћен у Специјалну затворску болницу у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм