Novi Sad

''Pao mi mrak na oči'' - Nikola (55) mislio da ga Gordana (53) vara i truje, pa joj bušilicom probušio glavu

  • Izvor: Blic
  • 16.09.2024. 09:24

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje Nikoli T. (55) iz Novog Sada, koji se tereti za teško ubistvo supruge Gordane T. (53), na svirep i podmukao način.

On se sumnjiči da je 11. marta, u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević u novosadskom naselju Klisa ubio svoju suprugu udarcima bušilicom u glavu, nakon čega je sjeo u auto i odvezao se do Temerinskog mosta, gdje je pokušao da se ubije, ali su ga pripadnici ribočuvarske službe i policije izvukli iz vode.

Slagao građane: Kartice prijateljstva i placevi za mlade bračne parove sapleli Stanivukovića

Slagao građane: Kartice prijateljstva i placevi za mlade bračne parove sapleli Stanivukovića

Nikola T. je na suđenje doveden iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a nadležno javno tužilaštvo je ostalo pri prijedlogu o obaveznom psihijatrijskom liječenju okrivljenog, sa čim se složio i njegov branilac, uz zahtjev da se njegov branjenik izuzme od krivičnog gonjenja zbog neuračunljivosti.

Po mišljenju branioca po službenoj dužnosti, Nikola T. kobnog dana nije bio u stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima.

“Okrivljeni pati od duševne bolesti, ali može da učestvuje u procesu”

Medicinski vještak iz Beograda, dr Vladimir Stojković, na pitanje o trenutnom stanju okrivljenog, izjavio je da on smatra da je Nikola T. sposoban da učestvuje u procesu.

Dr Stojković je dodao da, prema nalazu, okrivljeni pati od duševne bolesti trajnog karaktera, koja ne može biti potpuno izliječena. Trenutno, relativno solidno stanje okrivljenog, on je pripisao rezultatima dobre terapije i dejstva lijekova.

Okrivljeni sumnjao da ga žena vara i truje

Okrivljeni je potom odgovarao na pitanja sudije i tužioca i tom prilikom izjavio da su u porodici do godinu prije tragedije mahom vladali skladni odnosi. U dijelu koji je prethodio ubistvu, rekao je da je sumnjao da ga supruga vara sa njegovim prijateljem, ali da je sve to potiskivao i tolerisao kako bi sačuvao brak i porodicu.

Rekao je da je ponekad pratio suprugu, ali da ništa posebno nije uočio, sem da je vidio da je ona dva puta ušla u auto njegovog prijatelja za kojeg je sumnjao da ga vara sa njim.

Oglasio se sin čovjeka koji je pokušao atentat na Trampa

Oglasio se sin čovjeka koji je pokušao atentat na Trampa

Kako je rekao, nije tražio objašnjenja od nje, jer u to vrijeme praktično nisu međusobno komunicirali, a na rijetka pitanja u vezi sa bilo čim, supruga je kratko odgovarala: “ne znam o čemu pričaš.”

Dodao je i da je sumnjao da ga žena truje, a upitan da li i sada tako misli kratko je odgovorio: “Nisam siguran.”

“Pao mi mrak na oči”

Prisjećajući se kobnog dana, okrivljeni je rekao da njihove dvije kćerke u kritično vrijeme nisu bile kod kuće.

– Nisam planirao to da uradim, ali eto… Supruga je sjedala u dnevnom boravku i gledala TV. Bušilica je stajala od ranije u predsoblju zbog nekih radova koje smo ranije izvodili. Pao mi je mrak na oči, prišao sam i udario bušilicom po glavi, ali se ne sjećam šta se dalje događalo – rekao je okrivljeni opisujući tragični događaj, piše Blic.

Atentator na Trampa regrutovao plaćenike za rat u Ukrajini!

Atentator na Trampa regrutovao plaćenike za rat u Ukrajini!

Nastavak suđenja zakazan je za 24. septembar, a okrivljeni je vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: