Mediji tvrde

Ovo je uhapšeni taksista koji je vozio ubicu srpskog policajca

  • Izvor: Kurir
  • 18.07.2024. 22:33

Taksista Mithat Hadžić iz Tutina uhapšen je nakon pucnjave u Loznici kada je njegova mušterija ispalila vatru na policajce Nikolu Krsmanovića (34) i njegovog starijeg kolegu Vjekoslava I. (50) koji su ih prethodno zaustavili i pokušali da odrade redovnu kontrolu graničnog punkta.

Zločin se, podsjetimo, dogodio sinoć oko 23.50 sati prilikom kontrole vozila na graničnom kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici. Policajci su zaustavili vozilo marke mercedes kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić iz Tutina, ali je osoba koje je bila u putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu, piše "Kurir".

Nikola je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega Vjekoslav teško povrijeđen, ali se nalazi van životne opasnosti.

Tukao majku, oca i babu pa na ulici udarao koga je stigao: U stanici udarao glavom u zid

Tukao majku, oca i babu pa na ulici udarao koga je stigao: U stanici udarao glavom u zid

Kako je prenio "Sandžak danas" stanovnici Tutina su u šoku nakon vijesti da je njihov sugrađanin prevozio ubicu policajca i da je umiješan u zločin.

"Nije izgledao kao kriminalac, jedino što smo loše čuli o njemu jeste da je prevozio migrante iz Tutina do graničnog prelaza", kaže jedan od mještana za ovaj portal i dodaje:

"Mislim da je samo bio na pogrešnom mjestu, mada će istraga pokazati da li je bio umiješan. Koliko ga mi poznajemo, mislim da nije znao. Htio je sigurno da zaradi, odavdje taksisti rade često dalje relacije. Te vožnje koštaju nekoliko stotina evra".

Drugi komšija se potom nadovezao i rekao da i Mithatova dva rođena brata takođe, rade kao taksi prevoznici, ali uglavnom po gradu.

Faton pobjegao iz zatvora pa objavio video prije ubistva policajca: Završio sam

Faton pobjegao iz zatvora pa objavio video prije ubistva policajca: Završio sam

"Sigurno je ubica tražio nekog da ga preveze. Zašto baš njega, to nam je sumnjivo. Ipak, smatram da Mithat nije sposoban za to da svjesno vozi naoružanu osobu. Zbog prevoza migranata smo ga često osuđivali, mislim da već godinu dana ne radi ni to. Čuli smo da je za tu konkretnu vožnju trebalo da dobije 450 evra, žao mi je što mu se to desilo", naveo je komšija.

Podsjetimo, ubica je nakon pucnjave pobjegao i za njim se i dalje intenzivno traga, a pronađen je pasoš albanskog državljanina Hajrzija Artana koji se pre nekoliko sati javio preko pojedinih medija iz Njemačke i naveo da je to zapravo uradio njen brat Faton koji je prije deset dana pobjegao iz zatvora.

Više javno tužilaštvo u Šapcu koje vodi istragu povodom ubistva srpskog policajca oglasili su se za "Kurir", gdje su između ostalog naveli da je osumnjičenom taksisti određeno zadržavanje do 48 sati od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Dok je ministar policije Ivica Dačić u jednom od obraćanja javnosti rekao je da se osumnjičeni Mithata Hadžića sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Pratite nas i putem Vibera