Након троструког убиства

Полиција и званичници УСК се обратили медијима: У школи су били и ученици

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 15:51

Након троструког убиства у згради Гимназије у Санском Мосту медијима су се обратили кантонални и локални званичници. Нагласили су да је истрага у току и поручили грађанима да нема мјеста за панику.

Медијима су се обратили премијер УСК, министар унутрашњих послова УСК, министар образовања УСК, као и начелник Санског Моста, те директор Управе полиције. Званичници су рекли да је у току стравичног злочина у школи било и неколико ученика.

Свједок масакра: Покушао сам да помогнем директору, нападач ме одгурнуо

Свједок масакра: Покушао сам да помогнем директору, нападач ме одгурнуо

"Ово нас је све шокирало у овој овако мирној заједници као што је Сански Мост, ово је један заиста неочекиван догађај, за нас све, за све који познајемо ове људе. Не преостаје нам ништа друго него да у овом моменту изразимо саучешће породицама. Вјерујемо да ће истражне радње потпуно расвијетлити овај догађај. С друге стране, грађани Санског Моста не би требали бити узнемирени, колико је то уопте могуће у овој ситуацији", поручио је на кантонални премијер Нијаз Хушић.

Начелник Санског Моста Фарис Хасанбеговић навео је да никоме није јасно зашто је извршено троструко убиство.

"Од јутрос покушавамо да разумијемо контекст овог ужасног чина који се десио у нашем граду. Ово је издвојен случај, већини нас још увијек није јасно зашто је особа убила троје својих радних колега. Не постоје ријечи, нити оправдања за овакав чин. Вјерујемо да ће МУП УСК брзо закључити сва чињенична стања. Никада ми не требамо узимати закон у своје руке, и када доживимо неправду морамо се ослањати на правосудне институције", рекао је Хасанбеговић.

Радник Гимназије пуцао на чланове комисије који су га суспендовали!?

Радник Гимназије пуцао на чланове комисије који су га суспендовали!?

Денис Османкић, министар науке, образовања, културе и спорта УСК обећао је сву потребну помоћ ожалошћеним породицама, а Аднан Хабибија, министар унутрашњих послова УСК, поручио како полиција има све под контролом.

"Данас је освануо црни дан за УСК. Полиција у Санском Мосту раније није имала готово никаквих проблема. Грађани не требају да буду узнемирени, полиција ће урадити све потребно да заштити сваког човјека у Санском Мосту. Све грађане позивамо на смиреност, полиција држи све под контролом, више нико нема потребе за страхом. Нећемо допустити да се у будућности овако нешто деси", рекао је Хабибија.

Амел Козлица, директор Управе полиције, поновио је шта се тачно десило.

Потресне сцене испред Гимназије у Санском Мосту: Из школе изнијели тијела убијених

Потресне сцене испред Гимназије у Санском Мосту: Из школе изнијели тијела убијених

"Данас се у просторијама Гимназије десило троструко убиство. Након тога је нападач покушао самоубиство, али није успио, хоспитализован је на УКЦ Српске... У току је увиђај и криминалистичко истраживање догађаја које ће расвијетлити мотиве", рекао је Козлица.

У циљу истраге није могао изнијети више детаља.

Каже, да је у тим тренуцима у школи био и одређени број ученика, с обзиром да су у току и поправни испити.

Накнадно ће бити одлучено да ли ће нова школска година почети на вријеме или ће бити пролонгирана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.