Sanski Most

Oglasilo se Ministarstvo o masakru u Gimnaziji: Više niko nije isti

  • Izvor: Srpskainfo
  • 22.08.2024. 08:41

Nakon jučerašnjeg trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu, oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona koje je obećalo pomoć svima onima kojima je potrebna nakon ove nezapamćene tragedije.

Zvanično saopštenje su podijelili iz Gimnazije “Cazin” na Fejsbuku.

"Od danas više niko nije isti! Duboko potreseni, uznemireni i ožalošćeni skupljamo snagu da smisleno odgovorimo na nezapamćeni zločin u mjestu i među ljudima gdje nasilje naprosto ne pripada. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK izražava duboko žaljene i saučešće porodicama preminulih, svim kolegama i koleginicama, svoj djeci i roditeljima i svim građanima i građankama. Duboko smo opredijeljeni da smisleno odgovorimo svim snagama i resursima, zajedno sa svim partnerima i dobrim ljudima. Naš prioritet je dobrobit naših radnika, djece, roditelja i čitave zajednice", naveli su iz nadležnog Ministarstva.

Oglasio se brat ubice iz Sanskog Mosta: Bio je vjernik, ne znam šta mu se desilo, u šoku sam

Oglasio se brat ubice iz Sanskog Mosta: Bio je vjernik, ne znam šta mu se desilo, u šoku sam

Odlučili su pružiti pomoć svima kojima je ona potrebna nakon ovog strašnog zločina.

"U to ime, Ministarstvo će već sutra (danas op.a.) ponuditi konkretne korake u pružanju psihosocijalne podrške porodicama, kolegama i koleginicama, djeci i svima drugima koje je ovoj nezapamćeni i nerazumljivi događaj zatekao. Već smo u procesu planiranja aktivnosti u školama na području čitavog kantona sa posebnim akcentom na Sanski Most. Osnovne i srednje škole u Unsko-Sanskom kantonu, radi dobrobiti svih, neće raditi u naredna dva dana. U danima koji su pred nama, kreiraćemo humano i empatično okruženje za sve, kako bismo vratili život tamo gdje i pripada. Ministarstvo, uz pomoć partnera, obećava da će dati sve od sebe da napravi škole i zajednice sigurne za sve nas", poručili su iz Ministarstva.

Policija i zvaničnici USK se obratili medijima: U školi su bili i učenici

Policija i zvaničnici USK se obratili medijima: U školi su bili i učenici

Podsjećamo, Mehemed Vukalić, muškarac koji je radio u Gimnaziji u Sanskom Mostu kao čistač, u toj obrazovnoj ustanovi počinio je juče trostruko ubistvo. Brojni mještani, zaposleni – bivši i sadašnji, učenici, policija i mnogi drugi bili su juče ispred škole i s nevjericom posmatrali mjesto zločina.

Danas je prizor drugačiji. Policijska traka je uklonjena, a ispred ulaza u Gimnaziju ostavljeno je cvijeće u znak pomena na ubijene u masakru.

Pratite nas i putem Vibera