Начелник ПУ Требиње

Лакета: Лице које је пуцало на полицију узвикнуло ''Алаху Екбер''

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2024. 09:52

Непознато лице које се јуче затворило у напуштену кућу на подручју Невесиња, у селу Зови До, када је дошло до размјене ватре између њега и полиције отворило је улазна врата објекта и уз повике ''Алаху Екбер'' отворило ватру на полицијске службенике.

''Након што је отворио ватру на полицијске службенике, они су га лишили живота'', рекао је ово начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета на конференцији за медији организованој након драме која се синоћ одиграла на подручју Невесиња у мјесту Зови До.

Лакета је рекао да је полиција по запримању пријаве изашла на лице мјеста те евакуисала мјештане и опколила кућу.

''Полицијски службеници су у више наврата позвали непознато лице да се преда што је лице одбило. У више наврата је запуцало на полицијске службенике из ватреног оружја'', рекао је он.

Истиче да је лице користило двије врсте аутоматског и полу-аутоматског оружја. Лакета додаје и да се не може говорити о легалном оружју будући да таква врста оружја није дозвољена за посједовање грађанима.

''У једном моменту је и активирао бомбу према полицији'', додао је Лакета.

У вријеме док је акција трајала, каже Лакета, полицијски службеници нису знали да ли се у објекту налази једна или више особа.

Додаје и да је лице користило француски и енглески језик.

''О идентитету лица не можемо говорити док се не обави увиђај'', рекао је он.

Лакета је нагласио да полиција на подручју Невесиња јуче није хапсила мигранте како су поједини медији пренијели.

"Не можемо да потврдимо да је у питању мигрант“, рекао је Лакета и додао да се тренутно не може говорити о томе да ли је то лице и претходних дана било ту те да ће све одговоре дати увиђај и друге истражне радње.

Лакета каже да је јутрос извршен КДЗ преглед објекат како би људи који треба да обаве увиђај могли да уђу у објекат.

Начелник ПУ Требиње истиче да је безбједност на подручју Невесиња на задовољавајућем нивоу.

Пратите нас и путем Вибера