Načelnik PU Trebinje

Laketa: Lice koje je pucalo na policiju uzviknulo ''Alahu Еkber''

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2024. 09:52

Nepoznato lice koje se juče zatvorilo u napuštenu kuću na području Nevesinja, u selu Zovi Do, kada je došlo do razmjene vatre između njega i policije otvorilo je ulazna vrata objekta i uz povike ''Alahu Еkber'' otvorilo vatru na policijske službenike.

''Nakon što je otvorio vatru na policijske službenike, oni su ga lišili života'', rekao je ovo načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa na konferenciji za mediji organizovanoj nakon drame koja se sinoć odigrala na području Nevesinja u mjestu Zovi Do.

Laketa je rekao da je policija po zaprimanju prijave izašla na lice mjesta te evakuisala mještane i opkolila kuću.

''Policijski službenici su u više navrata pozvali nepoznato lice da se preda što je lice odbilo. U više navrata je zapucalo na policijske službenike iz vatrenog oružja'', rekao je on.

Ističe da je lice koristilo dvije vrste automatskog i polu-automatskog oružja. Laketa dodaje i da se ne može govoriti o legalnom oružju budući da takva vrsta oružja nije dozvoljena za posjedovanje građanima.

''U jednom momentu je i aktivirao bombu prema policiji'', dodao je Laketa.

U vrijeme dok je akcija trajala, kaže Laketa, policijski službenici nisu znali da li se u objektu nalazi jedna ili više osoba.

Dodaje i da je lice koristilo francuski i engleski jezik.

''O identitetu lica ne možemo govoriti dok se ne obavi uviđaj'', rekao je on.

Laketa je naglasio da policija na području Nevesinja juče nije hapsila migrante kako su pojedini mediji prenijeli.

"Ne možemo da potvrdimo da je u pitanju migrant“, rekao je Laketa i dodao da se trenutno ne može govoriti o tome da li je to lice i prethodnih dana bilo tu te da će sve odgovore dati uviđaj i druge istražne radnje.

Laketa kaže da je jutros izvršen KDZ pregled objekat kako bi ljudi koji treba da obave uviđaj mogli da uđu u objekat.

Načelnik PU Trebinje ističe da je bezbjednost na području Nevesinja na zadovoljavajućem nivou.

Pratite nas i putem Vibera