Владимир Кецмановић

Још два мјесеца притвора оцу дјечака који је извршио убиства у "Рибникару"

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 16:07

Виши суд у Београду продужио је притвор за још 60 дана Владимиру Кецмановићу, оцу дјечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.

Притвор је Кецмановићу продужен због околности које указују да ће, у случају боравка на слободи, у кратком периоду поновити кривично дјело, саопштено је из Вишег суда.

Из суда су објаснили да му је мјера продужења притвора изречена зато што је осумњичен за кривично дјело за које запријећена затворска казна износи више од 10 година.

Мајка дјечака убице из

Мајка дјечака убице из "Рибникара" негирала кривицу

Према њиховом образложењу, додатна околност је и то што су начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Пред Вишим судом у Београду води се и кривични поступак против оца и мајке дјечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, дјечак К.К. учио да пуца, док малољетник није кривично одговоран јер у тренутку масовног убиства није навршио 14 година.

Пратите нас и путем Вибера