Vladimir Kecmanović

Još dva mjeseca pritvora ocu dječaka koji je izvršio ubistva u "Ribnikaru"

  • Izvor: SRNA
  • 23.08.2024. 16:07

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 60 dana Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pritvor je Kecmanoviću produžen zbog okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom periodu ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Višeg suda.

Iz suda su objasnili da mu je mjera produženja pritvora izrečena zato što je osumnjičen za krivično djelo za koje zaprijećena zatvorska kazna iznosi više od 10 godina.

Majka dječaka ubice iz

Majka dječaka ubice iz "Ribnikara" negirala krivicu

Prema njihovom obrazloženju, dodatna okolnost je i to što su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dječaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dječak K.K. učio da puca, dok maloljetnik nije krivično odgovoran jer u trenutku masovnog ubistva nije navršio 14 godina.

Pratite nas i putem Vibera