Бурна расправа у судници

Мајка дјечака убице из "Рибникара" негирала кривицу

  • Извор: Курир
  • 15.05.2024. 12:55

Отац Ангелине Аћимовић, Анђелко, као и очеви Андриане Дукић, Дане Дукић и Маре Анђелковић, Бранко Анђелковић, напустили су судницу Вишег суда у Београду у којој мајка дјечака убице који је 3. маја прошле године у Основној школи Владислав Рибникар у центру Београда убио њихову дјецу.

Иначе, Ангелина Аћимовић преминула је на данашњи дан, прије тачно годину дана, пошто се 12 дана борила за живот у болници.

Како Курир сазнаје, иако родитељи нису жељели да говоре о разлозима напуштања суднице само пола сата пошто је суђење почело, они су били огорчени одбраном мајке и нису више могли да поднесу да слушају оно што је говорила. Из суднице су изашли ужурбано и погнуте главе.

- Мајка дјечака убице, која данас први пут износи одбрану, на почетку излагања је негирала кривицу а онда себе и своју породицу покушала да представи као жртве. Изјавила је и саучешће родитељима убијене дјеце који су сједили у судници, али је њима то изгледало потпуно неискрено, до те мјере да је један од очева на глас рекао "не могу да слушам ове литерарне радове" и изашао - открива саговорник Курира.

Иначе, како додаје извор, данашње суђење је обиљежила и драматична и бурна расправа адвоката који бране родитеље дјечака убице и тужилаца који заступају оптужницу.

- Послије изношења одбране мајке дјечака убице, адвокати су јој постављали питања али су двојица тужилаца протестовала због тога што јој кроз питања сугеришу да даје одговоре другачије од онога што је рекла у одбрани, а односи се на дио њене одбране о вјежбању гађања дјечака у стрељани у коју га је отац водио - објашњава извор.

Тужиоци су, како додаје неколико пута интервенисали због незаконитих питања одбране, али и сами родитељи убијене Еме Кобиљски.

- Родитељи Еме Кобиљски остали су у судници, али у једном тренутку ни они нису могли да остану мирни на оно о чему су мајка и њени браниоци говори, па су добацили "доста више с лажима" - открива извор.

Тренутно је на суђењу пауза, а родитељи који су остали у судници изашли су заједно са адвокатима, док је мајка дјечака убице остала сама испред суднице, без адвоката.

Подсјетимо, претходно је и отац дјечака убице негирао кривицу а током излагања је наводно инсистирао на томе да су "они угледна породица" и да он не треба да иде "на робију за нешто што није урадио".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: