Суд БиХ донио рјешење

Изету Бегановићу и осталима осумњиченима за трговину дрогом продужен притвор

  • Извор: Аваз
  • 14.09.2024. 17:36

Суд БиХ донио је рјешење којим је прихваћен приједлог Државног тужилаштва те је осумњиченим Изету Бегановићу и Аднану Келецији из Бањалуке и Садику Кеврићу из Брчког продужен притвор за наредна два мјесеца.

Притвор може трајати до 11. новембра или до нове одлуке Суда.

Осумњичени су ухапшени у акцији ”Алфа” због сумње да су починили кривично организовани криминал у вези с трговином дроге.

Продужење мјере притвора тражено је због опасности од бјекства осумњичених, као и бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак скривањем доказа или утицајем на свједоке.

Одређен притвор Изету Бегановићу и ухапшенима у акцији ”Алфа”

Одређен притвор Изету Бегановићу и ухапшенима у акцији ”Алфа”

Бегановић и остали ухапшени су средином августа у оквиру међународне акције у којој су учествовали истражни органи Аустрије и Чешке.

Они су у ранијем периоду на својој територији заплијенили веће количине дроге, а ”пало” је и неколико држављана БиХ који се доводе у везу с Бегановићем и његовим сарадницима. Неки од њих су правоснажно осуђени и већ су чак одлежали казне због трговине дрогом.

Група је међусобно комуницирала путем криптованих апликација Скај и Аном.

До Бегановића довела истрага аустријске полиције

До Бегановића довела истрага аустријске полиције

Изет Бегановић је годинама живио у иноземству, највише у Чешкој, те се бавио разним бизнисима. Углавном је био укључен у посао с коцком и играма на срећу, а држао је и неколико казина.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Трка за благом (16+)

    Филм: Трка за благом (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм