Sud BiH donio rješenje

Izetu Beganoviću i ostalima osumnjičenima za trgovinu drogom produžen pritvor

  • Izvor: Avaz
  • 14.09.2024. 17:36

Sud BiH donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Državnog tužilaštva te je osumnjičenim Izetu Beganoviću i Adnanu Keleciji iz Banjaluke i Sadiku Kevriću iz Brčkog produžen pritvor za naredna dva mjeseca.

Pritvor može trajati do 11. novembra ili do nove odluke Suda.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji ”Alfa” zbog sumnje da su počinili krivično organizovani kriminal u vezi s trgovinom droge.

Produženje mjere pritvora traženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke.

Određen pritvor Izetu Beganoviću i uhapšenima u akciji ”Alfa”

Određen pritvor Izetu Beganoviću i uhapšenima u akciji ”Alfa”

Beganović i ostali uhapšeni su sredinom avgusta u okviru međunarodne akcije u kojoj su učestvovali istražni organi Austrije i Češke.

Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu s Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom.

Grupa je međusobno komunicirala putem kriptovanih aplikacija Skaj i Anom.

Do Beganovića dovela istraga austrijske policije

Do Beganovića dovela istraga austrijske policije

Izet Beganović je godinama živio u inozemstvu, najviše u Češkoj, te se bavio raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao s kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kazina.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 22:00 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 22:05 Film: Trka za blagom (16+)

    Film: Trka za blagom (16+)

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program