Dorćol

Isplivali novi detalji o ubicama MMA borca: Stefana izboli 15 puta

  • Izvor: Agencije
  • 13.09.2024. 11:30

Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije i MMA borac, ubijen je u noći između 24. i 25. februara na Dorćolu. Od tada je prošlo sedam mjeseci, a od osumnjičenih za ubistvo, Vasilija Gačevića (23) i Marka Daničića (23) nema ni traga ni glasa.

Prema nezvaničnim saznanjima, pomahnitale ubice su nakon zločina odmah otišle u stan jednog od osumnjičenih, a potom su pobjegli na Kosovo. Navodno su nelegalno prešli administrativnu liniju.

Sumnja se i da se trenutno nalaze u jednoj zemlji Srednje Amerike, ali ove informacije nisu zvanično potvrđene od nadležnih organa. Nije poznato kako su uspjeli da pobjegnu, a pretpostavlja se da im je pomoglo i to što je tek naknadno raspisana potjernica za njima. Takođe, prema saznanjima "Nova.rs", očekuje se da će optužnica protiv osumnjičenih biti podignuta kroz 15 dana.

Planeta Zemlja vibrirala devet dana

Planeta Zemlja vibrirala devet dana

Posljednja informacija koja je objavljena u medijima jeste da su do sada ispitani svi svjedoci stravičnog ubistva, među kojima je i svjedok iz Crne Gore.

Iz bjekstva zvao porodicu?

Trag koji policija ima jeste da je osumnjičeni Daničić iz bjekstva kontaktirao svoju porodicu.

On je navodno bez znanja Gačevića pozvao porodicu i rekao im da mu je teško, te da razmišlja o predaji policiji.

Kako tvrdi "Republika", Gačević i Daničić su nakon ubistva pobjegli na Kosovo i Metohiju, nelegalnim putem preko administrativne linije, pa se vjeruje da im je ponestalo sredstava za život.

Trener Savića, Borislav Ćosić, ispričao je za "Blic" da je 6. aprila održano finale Еvropskog MMA prvenstva, te i da je upravo tada održana premijera dokumentarnog filma posvećenog ubijenom mladiću.

Pada snijeg u Hrvatskoj

Pada snijeg u Hrvatskoj

"Bilo je mnogo emotivno, niko nije mogao da suzdrži suze… Stefan je uvijek uz nas, čuvamo ga u zajedničkim uspomenama!", rekao je trener ubijenog Stefana Savića.

Kako je ranije Borislav Ćosić ispričao, Savić je oduvijek bio pravdoljubiv.

"Prije dvije godine, više ljudi je mučki prebilo njegovog druga nakon čega su ga bacili u rijeku. Stefan nije mogao samo da ode kući. Rekao mi je tada: 'Učitelju, kako poslije toga mogu samo da odem kući? Džabe mi sve što radim, sutra za moju budućnost, za bilo šta'. Dječak je izašao iz vode potpuno izmučen, mokar i krvav, ispred Stefana. On mu je tada prišao i upitao: 'Ko ti je to uradio? Šta ti se desilo?' Mladić mu je odgovorio, nakon čega im je Stefan lijepo prišao i pitao ih: 'Ajde što ste ga prebili, ali zar ste morali da ga bacite u rijeku?' Onda je usijedila svađa, pa i tuča koja je kasnije eskalirala u ono što se desilo. Stefan je iz te tuče izašao kao pobjednik, ali možda izvršioci nisu mogli to da podnesu, i ovo je epilog", tvrdi Ćosić.

“Ranjen je bježao od njih”

Kako je "Blic" pisao, ubistvo Stefana Savića dogodilo se u noći između 24. i 25. februara. Te večeri Savić je bio u provodu sa društvom u Dobračinoj ulici u Beogradu. Njegov djeda Radoš je rekao za medije da su ubice sačekale Savića ispred kluba jer im je neko dojavio da je Stefan tamo.

Nesvakidašnja pojava šokirala građane: Pjena zabijelila ulice

Nesvakidašnja pojava šokirala građane: Pjena zabijelila ulice

"Čim je izašao iz lokala, ubice su Stefana počele da ubadaju, pa je on ranjen počeo da bježi od njih niz Dobračinu ulicu, dok ga nisu sustigli na raskrsnici i dokrajčili. Vjerujem da je imao veliki broj povreda", rekao je Radoš.

"Blic" je došao u posjed snimka sa nadzornih kamera koje su snimile trenutak napada na Stefana. Kako se vidi na snimku koji traje nešto manje od dva minuta, Stefan Savić trči niz Dobračinu ulicu dok ga jure dvojica muškaraca.

Stefan potom skreće u Dunavsku ulicu, a za njim idu i dvojica napadača koji ga savladavaju, jedan sa jedne, drugi sa druge strane.

Tačno 30 sekundi kasnije ubice Daničić i Gačević se vraćaju šetajući Dobračinom ulicom.

Na snimku se vidi i kako se otimaju oko nekog predmeta na ulici.

Njih dvojica sve vrijeme opušteno šetaju, kao da desetak sekundi ranije nisu ubili mladića, a drugog teško ranili.

Izboden više od 15 puta

Beogradski mediji su objavili da su ubice Gačević i Daničić Stefana Savića izboli više od 15 puta.

Izvor je tada rekao da će u obdukcionom nalazu biti precizno navedene sve povrede koje je zadobio Savić. Međutim, navodi da su ljekari i inspektori bili šokirani kad su vidjeli šta su ubice uradile Stefanu.

Poznatog ugostitelja vezali i mučili do smrti

Poznatog ugostitelja vezali i mučili do smrti

Radoš je na dan sahrane svog unuka pojasnio da je njegov unuk prije dvije godine imao sukob sa Gačevićem i Daničićem.

Njih dvojica su mu napadala druga, bacili ga u Dunav i urinirali po njemu.

"Stefan je tada potrčao da izvuče druga iz vode, a ova dvojica mu nisu dala. Onda se on potukao sa njima i jednom je povrijedio vilicu", rekao je Radoš.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 11. marta donio rješenje kojim je Vasiliju Gačeviću i Marku Daničiću odredio pritvor zbog sumnje da su ubili Savića.

S obzirom da se osumnjičeni nalaze u bjekstvu, te da zbog toga ne mogu da budu u pritvoru, za njima je raspisana potjernica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: