Поступак против његових родитеља

Дјечак убица из ''Рибникара'' ускоро свједочи на суду

  • Извор: Курир
  • 13.09.2024. 19:31

Дјечак убица К.К., који је у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро вршњака и радника обезбјеђења, 8. октобра требало би да свједочи у судском поступку који се води против његових родитеља.

"Суђење је заказано у згради Специјалног суда. Није познато да ли ће бити доведен или ће бити као у истрази саслушан путем видео-везе између суда и клинике", рекао је извор "Курира".

Испитивању ће присуствовати старатељ којег му постави Центар за социјални рад, преноси "Курир".


Владимир Кецмановић оптужен је да је извршио кривично дјело тешко дјело против опште сигурности, с обзиром на то да је дијете од 13 година, колико је К.К. имао у вријеме извршења злочина, водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје које је посједовао у кући. Оптужени Кецмановић налази се у притвору од 3. маја прошле године, када је ухапшен.

Миљана Кецмановић оптужена је за недозвољено држање, ношење и промет оружја, пошто је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионици, као и на гумици за косу којом је била везана флаша у којој је њен син направио Молотовљев коктел.

Њихов син је 3. маја прошле године убио деветоро дјеце и чувара школе у ОШ "Владислав Рибникар" и он се од тада налази у психијатријској установи јер је кривично неодговоран, с обзиром на то да је у тренутку кад је починио овај злочин имао само 13 година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: