Postupak protiv njegovih roditelja

Dječak ubica iz ''Ribnikara'' uskoro svjedoči na sudu

  • Izvor: Kurir
  • 13.09.2024. 19:31

Dječak ubica K.K., koji je u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, 8. oktobra trebalo bi da svjedoči u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

"Suđenje je zakazano u zgradi Specijalnog suda. Nije poznato da li će biti doveden ili će biti kao u istrazi saslušan putem video-veze između suda i klinike", rekao je izvor "Kurira".

Ispitivanju će prisustvovati staratelj kojeg mu postavi Centar za socijalni rad, prenosi "Kurir".


Vladimir Kecmanović optužen je da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dijete od 13 godina, koliko je K.K. imao u vrijeme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posjedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Njihov sin je 3. maja prošle godine ubio devetoro djece i čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar" i on se od tada nalazi u psihijatrijskoj ustanovi jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutku kad je počinio ovaj zločin imao samo 13 godina.

Pratite nas i putem Vibera