Нови Сад

Данијела изгубила кћерку, зета и четворо унучади у пожару: Требали смо да славимо рођендан

  • Извор: Блиц
  • 23.08.2024. 21:47

У густо насељеној улици Ђорђа Дере у новосадском насељу Салајка гдје је синоћ у пожару страдала шесточлана породица владају мук и невјерица.

Пријатељи и познаници настрадалих пристижу да изјаве саучешће, повремени јауци и тужно запомагање шире се насељем парајући сабласну тишину а присутни кажу да би због овакве трагедије и камен заплакао!

У пожару су погинули супружници Данијел А. (29) и Маја С. (23) и њихова дјеца стара 2, 4, 5 и 7 година. Према информацијама до којих је дошао “Блиц”, свих шесторо настрадалих спавали су у једној просторији породичне куће а узрок смрти је гушење.

“Требали смо да славимо рођендан а сада припремамо сахрану”

Те наводе потврдила је и неутјешна Мајина мајка Данијела која је са супругом спавала у суседној просторији када је избио пожар.

Појавио се потресан снимак пријаве пожара: Молим вас, дјеца су унутра

Појавио се потресан снимак пријаве пожара: Молим вас, дјеца су унутра

„Шта су они Богу згријешили? То су дјеца! Наша дјеца! Шта ћемо ми без њих“, прича уплакана Данијела одмахујући главом у невјерици.

Додаје да је најмлађе дијете прије пет дана напунило двије године и да је несрећна беба пронађена у наручју мајке Маје.

„Никада ту слику нећу избрисати из главе. Славили смо њен рођендан а данас смо требали да славимо пунољетство сину. А шта је радио за 18-и рођендан? Покушавао је да спаси сестру, зета и четворо сестрића из пожара и нажалост није успио. Ето, требали смо да славимо рођендан, чекали смо пуно гостију а сада припремамо сахрану и ти исти гости долазе да изјаве саучешће а не да честитају рођендан“, плачним гласом једва прича Мајина мајка која је под седативима због трагедије која је задесила њену породицу.

Запалила се батерија електричног скутера

Пожар је букнуо око два сата ујутру. Сумња се да је ријеч о електричним инсталацијама, односно да се запалила батерија електричног скутера који је био на пуњачу.

Несрећа се десила док су сви спавали.

У Новом Саду тродневна жалост због смрти шесточлане породице у пожару

У Новом Саду тродневна жалост због смрти шесточлане породице у пожару

Отац настрадале жене и њен брат, који живе одмах поред и дијели их само зид, истрчали су напоље, развалили су врата, али нису успјели да дођу до породице јер је ватра била велика.

Покушали су и са друге стране да пробију зид како би спасли најмилије, али нажалост, нису у томе успјели.

Најављен Дан жалости

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обратио се јавности данас због пожара који избио у раним јутарњим часовима и у ком је шесторо лица изгубило живот. Он је најавио да ће у Новом Саду бити проглашен Дан жалости.

Начелник управе за ванредне ситуације у Новом Саду Стојан Миловац рекао је данас да је шесточлана породица која је страдала у пожару у новосадском насељу Салајка била онемогућена да се евакуише због стања куће, преноси Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: