Нови Сад

Појавио се потресан снимак пријаве пожара: Молим вас, дјеца су унутра

  • Извор: Б92
  • 23.08.2024. 13:53

Објављен је потресан снимак разговора када су грађани пријавили ватрогасцима пожар у новосадском насељу Салајка у којем су страдали родитељи са своје четворо дјеце.

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су новосадски ватрогасци-спасиоци стигли за пет минута на лице мјеста након дојаве да је јутрос избио пожар у насељу Салајка, те да су апсолутно нетачни наводи да су ватрогасци стигли на лице мјеста сат времена након дојаве о пожару.

Аутомобил се запалио насред пута - ВИДЕО

Аутомобил се запалио насред пута - ВИДЕО

"Наложио сам да ми се достави потпуна информација о томе и обавијештен сам да је прегледом система 192 и 193 установљено да је прва дојава о пожару услиједила у 2.43 часова на број 193, разговор је трајао 52 секунде и постоји снимак разговора. Након минута од завршетка разговора на камерама на станици је забиљежен излазак два ватрогасна камиона са девет ватрогасаца", изјавио је Дачић.

На потресном снимку који траје 52 секунде чује се мушкарац који позива ватрогасце и говори: "Гори кућа, дјеца су унутра".

Пет минута након дојаве, у 2.47 часова градска камера забиљежила је пролазак ватрогасних екипа на 200 метара од лица мјеста.

Туга: Ово је породица настрадала у пожару у Новом Саду

Туга: Ово је породица настрадала у пожару у Новом Саду

Ватрогасци су стигли на мјесто догађаја у 2.48 часова и установили да је кућа површине око 50 метара квадратних у пламену.

Пожар је локализован у 2.53 часова.

Полиција на број 192 је обавјештење добила од Сектора за ванредне ситуације у 2.48 часова.

Девет ватрогасаца са два возила из Управе за ванредне ситуације Нови Сад су угасили пожар, а полиција и јавни тужилац су обавили увиђај лица мјеста.

У овом страшном пожару смртно је страдало шест особа, међу којима и четворо дјеце, узраста од две до седам година“, поручио је министар Дачић и нагласио да у оваквим ситуацијама првенствено треба показати емпатију и поштовање према страдалим жртвама.

Брат жене настрадале у пожару био у кући поред

Брат жене настрадале у пожару био у кући поред

"У овом пожару имамо шесторо страдалих, од тога четворо мале дјеце. Немојте да се бавимо спекулацијама о наводном непрофесионалном поступању ватрогасаца који су, баш насупрот томе, реаговали брзо и професионално, одмах по дојави. Овај пожар је сам по себи ужасна трагедија и цијела Србија жали због трагичне смрти ове породице и не треба да скрећемо тему са њих, већ да се понашамо онако како доликује овој ситуацији", истакао је министар Дачић.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је најавио да ће у Новом Саду бити проглашен дан жалости због трагедије која се догодила. Такође он је напоменуо да ће бити пружена помоћ члановима страдалих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.